Portrait on the Fly, instalație interactivă, în premieră @Point


Data și ora:
Gazdă:

Strada General Eremia Grigorescu 10, București, Romania
Organizator:

Despre

Laurent Mignonneau și Christa Sommerer, pionieri ai abordărilor artistice exprimate prin instalații computaționale interactive, ale căror creații au colindat lumea în peste 200 de galerii de top, prezintă la POINT „Portrait on the Fly” - una din cele mai recente lucrări.

Expoziția va fi vernisată vineri, 13 aprilie la ora 19:00, cu participarea artistului Laurent Mignonneau și va rămâne deschisă publicului până pe 15 aprilie, putând fi vizitată în intervalul orar 12:00 - 22:00 în spațiul de pe Eremia Grigorescu nr. 10.

Intrarea este liberă.

Instalația interactivă „Portrait on the Fly” creează un dialog jucăuș între un ecran și privitor și este un comentariu adus culturii selfie, vorbind despre schimbare și impermanență.

În momentul în care o persoană se poziționează în fața ecranului, miile de musculițe virtuale care roiesc pe ecran se așează astfel încât să redea imaginea subiectului, transformându-se într-o „oglindă vie”. Însă această imagine redată de insecte se află în continuă transformare.

Orice mișcare a privitorului le determină să reacționeze și să se rearanjeze în timp real, reproducând exact mișcările celui care interacționează cu instalația. Portretul său devine, astfel, un flux constant de construcție și deconstrucție, efemer, ca orice încercare a noastră de a ne defini dincolo de raza unui moment.

Video: https://vimeo.com/261842319
-------------------------------------------------------------------------------------------
Christa Sommerer și Laurent Mignonneau au o carieră de 25 de ani în portofoliu și în prezent conduc departamentul Interface Culture al Universității de Artă și Design din Linz.

În trecut au desfășurat proiecte de cercetare și au activat ca profesori în numeroase alte instituții cu o largă reputație ca MIT, Cambridge sau IAMAS – International Academy of Media Arts and Sciences Japan.

Lucrările lor au fost prezentate în sute de spații expoziționale în Europa, Asia, America de Nord si America Latină și se regăsesc, de asemenea, în colecția permanentă a numeroase galerii importante ca: Centre Pompidou, Paris, Ars Electronica Center, Linz, Martin Gropius Bau Berlin, Cartier Foundation, Paris, Millennium Dome, Londra, Museum of Science and Technology, San Sebastian, Musee d’Art Contemporain de Lyon, Hermès, Paris, Media Museum – ZKM, Karlsruhe, Tokyo Metropolitan Museum of Photography, NTT-ICC InterCommunication Center, Tokyo, etc.

Lucrarea „Portrait on the Fly” este adusă la POINT cu sprijinul Forumului Cultural Austriac, DELL, Alienware.

Parteneri: Universitatea Națională de Arte București, Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic, Modernism Punct Ro, Designist.ro, IQads Revista Zeppelin, Igloo media, FEEDER.ro, We Art

Un proiect al ASOCIAȚIEI CULTURALE DU-NE în parteneriat cu POINT

Alte sugestii

26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente