Premiere romanesti, 5 filme scurte de dans


Data și ora:
Gazdă:

Strada Constantin Mille 4, București, Romania
Organizator:

Despre

19:00 - 20:15
CLUB CONTROL
Intrarea liberă
________________________

În seara de închidere a festivalului BIDFF dă startul industriei de film de dans din România cu 5 scurte care te vor ține în suspans.

Deschidem proiecția specială cu premiera filmului Sonder, ultima producție semnată de Tangaj Dance și continuăm cu Up Stairs, un scurtmetraj experimental realizat într-un format inedit de colaborare.

Urmează 3 scurte de dans create de studenți UNATC și UNARTE, rezultate în urma [CO]laboratorului. Proiecția se va încheia cu decernarea premiilor pentru cele mai curajoase filme de dans și lucrări de artă digitală din festival.

________________________

SONDER
12’, RO, 2016

Coregraf & Regizor: Simona Deaconescu
Director imagine: Tudor Panduru
Design sunet: Sebastian Zsemlye
Producător: Anamaria Antoci
Editor: Alexandru Cătălin Gheorghe
Dansatori: Denis Bolborea, Simona Dabija, Diana Spiridon, Galea Bobeicu, Răzvan Stoian

În centrul României este o carieră de piatră care a ridicat nenumărate controverse la nivel național - Roșia Poienii. Exploatarea minieră de aici a determinat omul să creeze o minune arhitecturală săpând în piatră în goana după minereuri. Sunetul excavatoarelor și al exploziilor creează o simfonie misterioasă, în timp ce deșeurile pictează spațiul în nuanțe subtile de albastru. Zidurile carierei surprind o poveste enigmatică a corpurilor încărcate de eruperi de emoții tehnologizate în conflict cu un spațiu de o frumusețe neprimitoare. Cinci dansatori se află într-o realitate temporară în care sunt înstrăinați de propriile corpuri, gânduri și emoții, devenind gazde ale unor unde tensionate de informație spațială și sonoră care le penetrează pielea și gândurile. Sunt uniți de o poveste comună, o nebunie moștenită de decenii care plutește invizibil în jurul lor și care le sapă adânc în subconștient.

________________________

UP STAIRS
20’, RO, 2016

După o idee de Alina Usurelu și Irina de Marinescu
Dansatori și coregrafi: Carmen Coțofană, Istvan Teglas, Cristina Lilienfeld, Catrinel Catană, Irina Strungăreanu şi Momo Peter Sanno
Imagine: Alina Ușurelu și Vlad Dudu
Editare: Cristian Vieriu
Soundtrack: Ciocan Florin

Scurtmetrajul experimental UP STAIRS folosește scara ca pretext performativ și simbol al spațiului public reactivat şi reinterpretat prin interacțiunea cu corpul, simțurile și filtrele personale. Construit din interacţiunile directe a șase performeri cu cinci tipuri de spaţii, Up Stairs este un film care pune corpul în relaţii singulare şi specifice cu spațiile vizate, realizând trasee diverse, pentru a pune în evidenţă modalităţi unice de a reacţiona la mediul arhitectural, construit. Compoziția metaforică a filmului urmărește un traseu de deconstrucție și reconstrucție a spațiului la întâlnirea cu corpul. Filmul face astfel o propunere vizuală nouă care vine în întâmpinarea nevoii de a înțelege calitativ diferit spatiul, corpul și relaţia dintre acestea.

Proiecția va fi urmată de 3 filme scurte realizate de studenți în cadrul [CO]laborator și de decernarea premiilor BIDFF.

Vezi teaser: https://vimeo.com/187487506
________________________

Canalele oficiale ale festivalului:
► http://www.bidff.ro/
► www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival

Spotul oficial al festivalului:
► https://www.youtube.com/watch?v=klM7Vm0VW8g

Contact: tangajdance@gmail.com
________________________

BIDFF (Bucharest International Dance Film Festival) este produs de Tangaj Dance și finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă pentru conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

BIDFF este un proiect cultural finanțat în cadrul programului "București - Orașul In-Vizibil" de către ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București și Primăria Capitalei. Gazdele și partenerii festivalului sunt Centrul Național al Dansului București, Universitatea Națională de Muzică din București - Centrul de Muzică electroacustică și Multimedia, Galeria Galateca, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” București, Club Control. Proiectul este susținut de Institutul Cultural Român, Forumul Cultural Austriac (Ambasada Austriei în București), Ambasada Israelului în România și Ambasada Spaniei în România. Co-organizatorul Intermedia Body este Asociația Avmotional.

Parteneri media: Music Channel, Zeppelin, Cinemagia, Cinefan, DinFilme.ro, aarc.ro, @FILM, MovieNews.ro, Kfetele.ro