Resfințirea Bisericii Turea - Muzeul Satului


Data și ora:
Gazdă:

Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 28-30, București 011347, Romania

Despre

Duminică, 23 octombrie 2016, orele 12.30, va avea loc slujba de resfinţire a Bisericii Turea, jud. Cluj, secolul al XVIII-lea, cu hramul „Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir”.

Slujba de resfinţire va fi oficiată de Timotei Prahoveanul-Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, delegat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Acest moment deosebit va avea loc în cadrul Târgului de Sfântul Dumitru, desfăşurat în perioada 22 – 30 octombrie 2016 într-un format nou, sub semnul aniversării a 80 de ani de activitate a Muzeului Naţional al Satului.

Organizat în preajma praznicului Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, patron spiritual al Muzeului Satului, Târgul îşi propune un program complex, cu o paletă diversă de activităţi: expoziţii, prezentări de carte, muzică, cântece şi jocuri tradiţionale româneşti şi din străinătate (Bulgaria), ateliere de creaţie populară şi meşteşugărească, produse din gastronomia tradiţională specifice toamnei.

Este de asemenea prilejul de a-l comemora pe Prof. Dimitrie Gusti, ctitorul muzeului și întemeietorul Școlii Sociologice de la București. Lui îi datorăm „acest sat ciudat, alcătuit din mai toate satele României”, care a devenit de-a lungul timpului o instituție de prestigiu și referință în peisajul cultural românesc.

Biserica Turea se află în incinta Muzeului, în ”Satul Nou”,
Șos. Kiseleff, nr. 28, sector 1, București
Mai multe detalii:
BIROUL RELAȚII PUBLICE:
Telefon: 021 317 91 03/int. 178
relatii.publice@muzeul-satului.ro.