ScariFaraSfarsit: mii de trepte pe strada Xenofon


Data și ora:
Gazdă:
Strada Xenofon, Bucharest, Romania
Organizator:

Despre

Așa cum v-am obișnuit, ducem alergarea în locuri nebănuite și îmbinăm cultura orașului cu cea a sportului. Cam asta facem la 321sport Running Culture de câțiva ani încoace, iar noua idee o să vă placă la nebunie!

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, ne vedem la 10 dimineața pentru primul eveniment #ScariFaraSfarsit! Știm de la Rocky Balboa că urcatul pe scări face parte din dieta unui campion :D

Lăsând partea amuzantă la o parte, antrenamentul pe scări ajută la dezvoltarea forței alergătorului, se arată într-un studiu citat de Runner’s World, dar și la creșterea VO2 max (capacitatea maximă de oxigen pe care organismul o poate folosi la efort maximal). Dacă vă pregătiți pentru o cursă de 5 kilometri sau pentru un maraton, antrenamentul cu scări va scădea riscul accidentărilor.

Luăm așadar benficiile fizice și le punem în contextul cultural al Bucureștiului: ne vom antrena pe singura stradă a Capitalei formată exclusiv din scări – strada Xenfon. Aceasta a fost reabilitată de artista Eva Radu în cadrul unui proiect desfășurat în anul 2015, conform mediafax.ro. Chiar dacă ultimii ani și-au pus amprenta pe creația artistică, locul reprezintă o comoară a orașului și vrem să îl însuflețim în cadrul unui antrenament.

Desfășurare antrenament: ne vedem la 10:00 la intrarea din Parcul Carol și vom face o tură de parc (1,6 km) pentru încălzire, apoi vom mergem la scări (strada este chiar vis-a-vis de parc) și le vom parcurge de câteva mii (sau zeci de mii) de ori în 30-45 minute. Vom încheia antrenamentul cu o altă tură de parc (1,6 km), de data aceasta pentru revenire.

Detalii si GIF-uri :D https://www.321sport.ro/2018/01/18/scarifarasfarsit-mii-de-trepte-strada-xenofon/