Seară de Artă Levantină la Ceainăria GreenTea

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:

Strada Doctor Burghelea 24, București, Romania
Organizator:

Despre

Seară levantină pe 5 decembrie la Ceainăria GreenTea!

Vernisajul expozitiei lui Ammar Alnahhas aduce in salonul mare, nu doar lucrarile exotice ale acestuia, dar si muzica, ceaiuri si delicatese din zona Orientului apropiat.

Zeci de derviși, măgăruși, portrete atipice și câmpuri de florea soarelui redate în stilul său original se regasesc pe pèreții ceainariei. Alături de lucrările lui Ammar, cei prezenți la vernisaj vor putea admira și cumpara cercei handmade, realizați de Heba, sora artistului, și lucrări din ceramica ce poarta semnătura tatălui său.
Supranumit de critici “sculptor sirian si pictor român”, Ammar Alnahhas a urmat cursurile Facultăţii de Arte Frumoase din Damasc, secția sculptură. La sosirea în România, acum zece ani, a început să-și exprime emoțiile pe pânză, copleșit fiind de culorile si peisajele noastre, de prospețimea vegetației, de arhitectura si specificul zonelor rurale pe care le-a intalnit in călătoriile sale.
“Arta pictorului sirian are o devenire românească, la noi au apărut chipurile-nechipuri care ne privesc direct în suflet, soarele coborât în roata florilor, dervișii invârtitori și măgărușii lor îndărătnici”, obișnuiește să spună Marius Tita, critic de artă.