Șezătoare-atelier: caracatițe pentru prematuri


Data și ora:
Gazdă:

Strada Arhitect Ion Mincu, București, Romania
Organizator:

Despre

În cadrul acestui eveniment, vom învăța cum să croșetăm CORECT caracatițe pentru prematuri, respectând normele interne și internaționale pentru siguranța micuților.

Proiectul Octopus Romania a fost demarat în România de către asociațiile Baby Care Sibiu și Maini Unite, sub indrumarea medicului neonatolog dr. Maria Livia Ognean. International, proiectul este cunoscut sub numele ”Octopus for a preemie”. Datorită tentaculelor cârlionțate, ce seamănă cu cordonul ombilical, se crede că aceste jucării le aduc aminte prematurilor de perioada intra-uterină, ceea ce le induce o stare generală mai bună și îi ajută să se recupereze mai rapid.

Voluntarele din Romania au pus bazele unui grup de lucru pe facebook, în cadrul căruia au compilat toate regulile de siguranță internaționale și au adăugat unele noi, pentru ca jucăriile donate să fie lipsite de orice risc pentru micuții noștri.

În cadrul acestui atelier veți afla, așadar, toate aceste norme și veți învăța o mulțime de trucuri pentru realizarea caracatițelor destinate prematurilor. Atelierul este destinat atât persoanelor care cunosc deja bazele croșetatului, dar și celor care sunt la început de drum, dar vor să se implice în acest proiect de suflet.

Participarea la acest eveniment (trainer, cursant, insotitor, fotograf etc) presupune o taxă de 8 lei/oră, pe care o veți plăti individual la finalul evenimentului sau în momentul în care veți părăsi locația. În această sumă, aveți inclus accesul la bucătăria locației, unde vă puteți prepara ceaiuri, cafele și aveți la dispoziție biscuiți, fructe și alte bunătăți.

De asemenea, pentru cele care vor solicita acest lucru pe grupul de lucru, vom pregăti kit-uri ce vor conține un scul de Catania (unul dintre firele aprobate), o croșetă și umplutură Superball® pentru o caracatiță. Prețul acestui kit va fi cel de achiziție a firelor și a croșetelor (umplutura Superball va fi donată de către voluntare), pe bază de bonuri - nu revindem, doar vă ajutăm pe voi să faceți primii pași în taina croșetatului, respectând regulamentul proiectului în care doriți să vă implicați. Mai multe detalii despre aceste kituri veți găsi pe grupul de lucru, la acest topic: https://www.facebook.com/groups/651206478384256/permalink/667378603433710/