Slam poetry / poezie urbană


Data și ora:
Gazdă:

Strada Constantin Mille 4, București, Romania
Organizator:

Despre

Institutul Cultural Român și Delegația generală Valonia-Bruxelles, în parteneriat cu EUNIC România, Asociația Fractalia și Club Control, organizează în data de 30 octombrie, ora 19:30 evenimentul Slam poetry / poezie urbană în închiderea proiectului „Luna Literaturii Europene“, care își propune să sărbătorească cărțile și scriitorii europeni pe tot parcursul lunii octombrie.
La eveniment participă poeții Sorin Despot, Anca Bucur, Răzvan Țupa și Iulia Militaru (România) și François Laurent împreună cu grupul Amis Terriens (Belgia).

Programul serii:
19:30 – Open Doors
19:55 – 20: 00 – Introducere Mircea Dan Duță
20:00 – 20:20 - Set Anca Bucur
20:30 – 20: 50 - Set Sorin Despot
21:00 – 21: 20 - Set Iulia Militaru
21: 30 – 21: 50 - Set Răzvan Țupa
22: 00 – Set François Laurent /Amis Terriens

Anca Bucur este poetă și video-performance artist, co-fondator și redactor-șef la editura frACTalia. A urmat cursurile Facultății de Litere din București pe care le-a absolvit cu o diplomă de master în teoria literaturii, iar, în prezent, este doctorandă CESI cu o teză despre urma lui Wittgenstein în literatură, artă și tehnologie. În performance-urile sale, aceasta lucrează cu live coding și computer software. În 2015, video ei, în cod open-source, The Confession of an aphasic writer, a fost proiectat în cadrul expoziției artvideoKOELN – audio-visual experience 01, Cologne International Videoart Festival. Este, alături de Iulia Militaru și Florentina Cristina Budar (grafică), autoare a volumului de poezie dramadoll.

Sorin Despot a debutat cu volumul de poezie Apasă (2010), ce i-a adus premiul pentru debut în literatură al Uniunii Scriitorilor din România. În 2016 și-a lansat cel de-al doilea volum de poezie: Termeni | Condiții la casa de editură Max Blecher.

Iulia Militaru este p(h)oet/ perfomer şi multe altele, precum: editor la frACTalia Press etc. Despre volumele sale: Marea pipeadă (2010), dramadoll (2012), Confiscarea bestiei. O postcercetare (2016), Atlas (auto)mat/on (auto)BIO/graphy/I© de câteva tipuri principale de discursuri (în două volume, editura khora impex, 2017), se poate spune că sunt orice altceva în afară de poezie. A publicat şi publică poeme şi colaje digitale în MAINTENANT, A Journal of Contemporary Dada Writing and Art (#9 #10 #11) and Plume (the June Issue 2017 #71). Se pot afla mai multe despre munca ei literară aici: https://iuliamilitaru.wordpress.com/

Răzvan Țupa a debutat cu volumul Fetiș, pentru care a primit ”Premiul Mihai Eminescu” (2002). Poemele lui au fost cuprinse în antologiile No Longer Poetry-New Romanian Poetry (apărută la Heaventree Pres, Anglia) și în The Vanishing Point that Whistles (apărută în Statele Unite ale Americii). În anii 2005-2006 a înregistrat poezie în studiouri și creat proiectul Poetry in Power, un film care prezintă 24 de tineri poeți români, difuzat la București, Berlin, Chișinău și Praga.

Amis Terriens este un grup format din François Laurent (Texte / Voce), Nicolas Dechêne (Chitară / Bass) și Michel Debrulle (Tobe / Percuții). François LAURENT este activ pe scenele de slam belgiene și europene din 2007. Acrobat al cuvintelor, s-a specializat în poezie urbană și improvizație. În 2010, a câștigat turneul internațional de slam Slam Trio EU de la Budapesta, iar în 2011 a fost primul laureat al Premiului Paroles Urbaines (premiu literar oferit de Federația Valonia-Bruxelles pentru slam). François Laurent a ocupat locul doi la turneul național de slam din Belgia în 2014.
Slam poetry / poezie urbană în Club Control, în închiderea proiectului „Luna Literaturii Europene”.

Alte sugestii

1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente