Tatran la Jazz Nouveau


Data și ora:
Gazdă:

Strada Constantin Mille 4, București, Romania
Organizator:

Despre

Tatran, un power Trio jazz-rock, din nou la Jazz Nouveau

Tatran revin în România pe 18 septembrie, în deschiderea concertelor de toamnă Jazz Nouveau.

Tatran sunt un trio instrumental, un mix psychedelic de jazz experimental și post–rock. Trupa israeliană a deschis anul trecut seria de concerte Jazz Nouveau din Club Control.
Experiența muzicală extatică pe care a oferit-o Tatran publicului la acea primă apariție a lor pe o scenă din România a dus apoi la invitația de a concerta anul acesta și pe scena Festivalului Jazz in the Park, din Cluj, unde artiștii au fost din nou aclamați îndelung de sute de fani.

Cei trei tineri instrumentiști din Tel Aviv, care și-au demonstrat deja creativitatea pe albume ca ”Shvat” (2014) sau ”Soul Ghosts” (2015) își vor prezenta pe scena din Control Club noul disc,”No Sides”, lansat în iunie 2017.Discul reconfirmă abilitățile instrumentiștilor de a mânui nu numai chitara, bassul sau toba, ci și multitudinea de pedale și efecte pe care le folosesc în show-urile lor.

Tatran caută climax-ul în fiecare piesă, construindu-l treptat, prin creșteri de volum, intensitate și frecvență, sau linii melodice misterioase, ce creează o permanentă stare de așteptare. Efectele disonante de chitară, secvențele repetitive, obsedante, vibe-ul electronic, sau liniile de bass ce amintesc uneori de soundtrack-urile vechilor jocuri video reargumentează stilul avangardist, propriu celor trei membri Tatran.

Tatran nu au success doar în țara lor de origine. Albumele ”Shvat”, ”Soul Ghosts” și ”No Sides” au fost apreciate în întreaga lume și au urcat pe primele locuri în topurile de jazz, muzică instrumentală și post – rock. Tamuz Dekel (chitară), Offir Benjaminov (bass) și Dan Mayo (tobe) – Tatran – au concertat la festivaluri ca State-X New Forms (NL), Red Sea Jazz Festival (IL), sau Oppikoppi Festival (SA), iar în vara anului trecut au susținut un turneu în America și Canada.

Accesul publicului la concert se face de la ora 19’30.

Video
http://bit.ly/2wivMR4

Alte sugestii

22 Ian
BUCURESTI OPEN BUSINESS NETWORKING EVENT
Food & Drink
Începe la 13:00  |  Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 2A, București 040241, Romania
26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente