TAXI - concert caritabil, pe 9 septembrie


Data și ora:
Gazdă:

Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 32, București 011343, Romania
Organizator:

Despre

Cele mai îngrăgite melodii ale trupei Taxi se vor auzi live, pe 9 septembrie, la Hard Rock Cafe, în cadrul unui concert ce face parte din campania Music For Autism. Fondurile rezultate din vânzarea biletelor vor fi donate în beneficul copiilor cu tulburări din spectrul autist.

Activitatea de 15 ani a trupei TAXI înseamnă peste o mie de concerte, o prezenţă la Eurovision, opt albume, multe clipuri şi nenumărate hituri. Liniile melodice revigorante şi versurile imprevizibile, acide şi ironice, transformă orice recital al trupei TAXI într-o experienţă memorabilă, de la care pleci cu fruntea descreţită şi refrenele încă în minte.

TAXI a luat fiinţă în 1999, iar atuul formaţiei a fost încă de la început carismaticul Dan Teodorescu. Parcursul trupei cuprinde multe elemente notabile: în 2000 TAXI a reprezentat România la Eurovision cu piesa “Luna”, melodie ce a propulsat trupa în topul preferinţelor publicului, în care a rămas până în prezent. Anul 2000 a însemnat pentru TAXI şi lansarea albumului “Trag un claxon”, un remarcabil succes de piaţă al momentului, mai ales datorită hit single-ului “Jumătatea mea”.

În 2004 TAXI a lansat albumul “Politica”, un material satiric de pe care se evidenţiază piesa “Aici sunt banii dumneavoastră”. În 2007 aplombul creativ al trupei s-a concretizat în forma albumului “Romantica”, ce include 12 piese de dragoste, dar şi multe colaborări cu nume precum Cheloo, Dax, Mihaela Radulescu şi mulţi alţii.

În ultimii ani, Dan Teodorescu, împreună cu trupa sa, a continuat să aibă preocupări diverse: a explicat pe larg „Subtitrarea la români”, s-a preocupat de iluminatul stradal - „Strada mea cu-n singur bec”, după ce a petrecut câteva zile pe plajă a depistat o „Dramă în Vamă”, a lansat mesaje motivaționale - „Bă, treci la coadă!”, dar și-a păstrat și latura romantică, foarte bine reprezentată prin „Cele două cuvinte”, Non Stop” și „Ești iubibilă”. Trilogia celor 2 cuvinte a atras atenția tuturor generațiilor asupra trupei Taxi, cele trei videoclipuri având parte de nenumărate remake-uri.

Concertul din 9 septembrie va veni însprijinul proiectului "Music For Autism", ce are ca scop strângerea de fonduri pentru utilarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Albatros din Constanţa. Instituţia oferă terapii ajutătoare copiilor cu diverse tulburări şi deficiente şi are un efectiv 250 de copii diagnosticaţi cu autism, tulburări asociate şi deficienţă mintală. Finanţarea obţinută în urma concertului va servi la utilarea unei săli de muzică, cât şi achiziţionarea altor materiale necesare în terapiile ce vizează integrarea profesională şi socială. O altă parte a fondurilor strânse se vor direcţiona către Asociaţia de Terapii Suportive Hipoterapia-terapia cu cai pentru copiii cu dizabilităţi.

Biletele sunt disponibile la următoarele preţuri:
- Categoria 1 – 40 lei cu loc la masă în faţa scenei
- Categoria 2 – 30 lei cu loc la masă, în sală.

După achiziţionarea biletului, cumpărătorii sunt rugaţi să îşi rezerve masa direct la Hard Rock Cafe, apelând numărul: 021 206 6261

Evenimentul este organizat de Asociatai Culturala Kompas in colaborare cu Music for Autism.
https://www.facebook.com/MusicForAutismRomania/