Tenderly - Concert jazz


Data și ora:
Gazdă:

Strada Dumbrava Roșie 12, București 020463, Romania
Organizator:

Despre

Vineri, 22 ianuarie, de la ora 20,30 vă invităm la concertul de jazz "Tenderly" cu Gabriela Costa - voce şi Alex Man - chitară.

Invitaţia la concert este cea pe care o fac doi mari iubitori de muzică. Pasiunea comună i-a adus împreună în trei proiecte bine conturate (muzică braziliană, muzică româneasca interbelică şi jazz), care poartă amprenta puternicelor lor personalitîţi, ca oameni şi ca artişti.

“Tenderly” este o călătorie pe pământ nord-american, într-un concert elegant şi sensibil, încărcat de tandreţea iubirii... în ritmuri swing.

Gabriela Costa cântă și creează bijuterii unicat.

“Sunt îndrăgostită de armoniile şi ritmurile muzicii braziliene, așezate frumos, calculate parcă, predictibile și totuşi mereu surprinzătoare, în care mă regăsesc ca și cum le-aș ști dintr-o altă viață… Dar cânt cu mare drag şi muzica noastră românească veche şi îmi place să mă cufund în romantismul sau voioşia ei, şi uneori în jalea ei sfâşietoare... În jazz e ca în viaşă – poţi sa fii oricând surprins şi provocat să improvizezi... Ar fi bine să te descurci ! Iar când nu sunt pe scena sunt foarte fericită la masa mea de lucru, atunci cînd imaginaţia zboară şi mâinile nasc podoabe care vorbesc despre frumuseţea unică şi misterul femeii.”

Absolvent al Facultății de Jazz “Richard Oschanitzky" din Timișoara, și deținător al unui master la Universitatea Națională de Muzică București, Alex Man este un foarte apreciat si activ chitarist de jazz. Expresiv și versatil – trecând cu uşurință de la un gen muzical la altul, cu relaxarea celui care stăpânește extrem de bine instrumentul - este recunoscut și ca un rafinat şi generos acompaniator, atent în permanență la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă. Colaborează, de-a lungul timpului, cu big band-uri din țară și străinătate, și cu muzicieni apreciaţi. În prezent este cadru didactic la catedrei de chitara a secției Jazz a Universității Naționale de Muzică din București.

Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare. Rezervarea se face exclusiv la adresa de email: events@serendipity-tea.ro cu rugămintea de a include un număr de telefon de contact pentru a putea face reconfirmarea telefonică a numărului de locuri în ziua evenimentului.