The Sounds of Home

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:

Strada Dumbrava Roșie 12, București 020463, Romania
Organizator:

Despre

Sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 20,30, la Serendipity, saxofonistul Cătălin Milea, vă invită să petreceți o seară aparte și să regăsiți povești, muzici și amintiri de-acasă într-un colaj muzical numit „The Sounds of Home”.

„The Sounds of Home” este o colecție de cântece, melodii de suflet care ne-au lăsat în memorie o puternică amprentă sonoră. Ele ne amintesc de persoane, momente sau lucruri dragi, fie că e vorba de familie sau de cultura din care provenim. „The Sounds of Home” pot fi o rimă, un cântec de leagăn pe care ni-l cânta mama sau un hit auzit de multe ori la radio, care ne-a impresionat și pe care l-am ascultat de atât de multe ori încât a devenit o stare de spirit în sine; poate fi o melodie pe care am compus-o noi înșine. Acest cântec a devenit frecvența cu care tu vibrezi la unison, care te învăluie și iți aduce alinare. „The Sounds of Home" este un recital solo propus de Cătălin Milea cu instrumente de suflat, efecte, create cu ajutorul sunetelor de saxofon, clarinet bas, flaut, caval. Acestea te vor purta într-o lume în care te simți ca acasă.

***
Catalin Milea este considerat unul din cei mai creativi muzicieni din jazz-ul actual, alumni al prestigioasei Huygens Beurs (grant oferit de guvernul olandez in perioada 2008 – 2010) și susținut de Fundația Makarov, saxofonistul a înregistrat albumele "Re-Bop Unit featuring Dick Oatts" (avându-l ca invitat pe unul dintre muzicienii cei mai apreciați din New York, Dick Oatts, lead alto la Village Vanguard Big-Band) și "Something for Now", cu trio-ul de muzică improvizată RAM (Rodriguez/Aksunger/Milea) saxofonistul a colaborat cu diversi artiști/ansambluri ca invitat: European Youth Big-Band (condus de Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (ECO), Camerata Ardesko; ca lider, cu trio-ul Synaesthetik, Confluence Quartet, Re-Bop Unit, Cătălin Milea Hammond Trip, colaborări cu Carlo de Rosa, Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Dick Oatts, Sam Newsome, John Engels, Eugen Gondi, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu și multi alții. În prezent, muzicianul poate fi văzut concertând cu Romanian Jazz Collective (un grup dedicat, axat pe compoziții de jazz exclusiv românești), Imagination Orchestra, Pierre Dunker Quartet, Giovanca, Bigband-ul Radio și altele. Acesta este și un educator activ, oferind ateliere de lucru și cursuri de măiestrie, în prezent la Universitatea de Muzică din București.

Pentru mai mult informații vizitați www.catalinmilea.ro.

***

Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare. Telefon: 0743 283 342 – zilnic între orele 14,00 – 00,00. Email: events@serendipity-tea.ro cu rugămintea să includă un număr de telefon de contact pentru a putea face reconfirmarea telefonică a numărului de locuri în ziua evenimentului.

Alte sugestii

26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
2 Feb
Papagalul mut de Nae Caranfil - Sala Mare, TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MARE - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente