The Talks. Bucharest Fashion Film Festival 2018


Data și ora:
Gazdă:

Strada General Eremia Grigorescu 10, București, Romania
Organizator:

Despre

PANEL DISCUSSION: THE FUTURE OF FASHION FILM (ENG)
13 Apr, 13.00, Point, General Eremia Grigorescu 10
Speakers: Branko Popović, Andy Lee
Moderator: Mada Cozmeanu

Recent, filmele de modă s-au dovedit a fi mai mult decât simple lookbook-uri în format video sau editoriale adaptate consumului digital, devenind un gen în sine, care funcționează ca o formă inovatoare de storytelling. Care sunt ingredientele pe care ar trebui să le conțină un fashion film ca să fie de impact ? Sunt folosite într-un fashion film aceleași instrumente ca
într-un film arthouse? Cum se păstrează echilibrul între obiectivul comercial al unui astfel de film și explorarea artistică a conceptului care a stat la baza colecției? La scară mai largă, are un fashion film potențialul de a genera schimbări în comportamentul consumatorului? Poate avea un impact asupra vânzărilor? Este posibil ca în viitor acesta să înlocuiască prezentările de modă sau funcționează doar ca un instrument complementar?

TALK: DOLLS. ON WOMEN’S REPRESENTATION IN MEDIA AND POSITIVE BODY IMAGE (RO)
15 Apr, 13.00, Point, General Eremia Grigorescu 10
Speakers: Ioana Ulmeanu, Valentina Iancu, Raluca Roşu, Patricia Luiza Blaj
Moderator: Mada Cozmeanu

Hainele au avut întotdeauna un rol important în construcția identității și a imaginii sociale, funcționând ca indicatori ai clasei sociale, etniei sau statutului. Pornind de la această premisă, invitații vor explora subiecte precum reprezentarea femeii în media, comodificarea acesteia în industria modei sau impactul canoanelor rigide de frumusețe asupra eului feminin.
Într-o industrie al cărei rol este să facă oamenii mai atractivi, este absolut necesar ca editorialele de modă sa fie un produs al așa numitului “male gaze”? O vestimentație seducătoare este un indicator al emancipării sau al comodificării?
Post #MeToo, obiectele vestimentare s-au transformat în statement-uri politice, revistele au început sa reconsidere modul în care portretizează femeia, iar designerii, editorii și fotografii au devenit mai prudenți. În acest context, care este viitorul imaginilor hipersexualizate în lumea modei?

TALK: THE BUSINESS OF FASHION (RO)
15 Apr, 15.00, Point, General Eremia Grigorescu nr 10
Speakers: Ioana Nicolescu, Ioana Ciolacu-Miron, Oltin Dogaru

Cum poate ajunge un tânăr designer la un buyer, în lipsa unei prezentări de modă? Diferă fotografiile de lookbook de cele pregătite pentru un dosar de presă? Ce trebuie să conțină un dosar de presă și ce criterii folosesc fashion editorii în alegerea brandurilor care vor apărea în paginile revistei?
În cadrul panelului se va discuta despre provocările cu care se confruntă tinerii designeri de pe piața locală atunci când își lansează propriul label. Vom urmări parcursul unui produs de la schiță la consumator, trecând prin aspecte legate de producție, lookbook, crearea unei campanii coerente și relația cu buyerii.

*Vizual: Still din The Greatest Luxury (r. Katryn Ferguson), film din selecția oficială Bucharest Fashion Film Festival 2018