Think Green / Energia verde în casele noastre


Data și ora:
Gazdă:

Strada Arhitect Ion Mincu, București, Romania
Organizator:

Despre

Legislația anevoioasă din domeniu descurajează inițiativele de instalare a sistemelor de energie solară în case și birouri, birocrația atingând uneori limita absurdului. Cei care au încercat au avut de așteptat chiar și doi ani pentru a se racorda la rețeaua electrică și au avut nevoie de aprobări chiar și de la autoritățile din domeniul sanitar.

În acest context, încercăm să răspundem la întrebarea “Cum putem beneficia de energia solară în casele noastre” împreună cu oameni care au avut curajul să înfrunte reglementările greoaie și chiar absurde în domeniu.

Invitați
• Lucian Popescu / ProWatt, producător casnic de energie, prima persoană fizică din România care s-a racordat la rețeaua electrică.
• Marius Ienculescu / Greenitiative, a instalat panouri solare pe sediul asociației, printr-un sistem care îl scutește de racordarea la rețea.
• Dan Mărgineanu / inginer, încearcă de un an să obțină de la ANRE acordul de a se racorda la rețeaua electrică cu plată compensatorie.
• Mihai Toader-Paști / EfdN, membru al echipei care a participat la competiția internațională Solar Dechatlon, cu proiectul Prispa (casă solară).
• Levente Toth / Solar Switch, companie de soluții în instalarea și racordarea sistemelor solare.

Conferința face parte din proiectul Think Green derulat de Think Outside the Box în parteneriat cu Asociația SNK și susținut de RFI România. Proiectul înseamnă o serie de articole tematice care își propun să documenteze tranziția României de la energia bazată pe cărbuni la energia verde. Seria tematică poate fi consultată aici: http://totb.ro/category/verde/think-green/.