Toth Viktor Tercett feat. Gareth Williams (H-UK)

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:

Carol Davila, nr. 1, Bucharest, Romania, 050451
Organizator:

Despre

Tóth Viktor - alto saxophone
Gareth Williams - piano
György Orbán - bass
Dávid Hodek - drums

Tóth Viktor este personajul cel mai versatil al comunității de jazz din Ungaria. Personalitatea lui muzicală se manifestă cu același efect electrizant fie cântând cu virtuozitate postbop (în formația Viktor Tóth Tercett), fie interpretând muzică de suflet, spirituală (în proiectul Arura Trió)” – scrie presa.
Albumul „Climbing with mountains” (2007) şi cel mai recent album al lui „Szemed Kincse” (2014) au câştigat premiul Cel mai bun album de jazz al anului. În 2010 a fost ales Personalitatea de jazz al anului, în 2014 şi 2015 a fost votat Altsaxofonistul anului. El se autocaracterizează ca fiind „un om în căutare continuă, un călător care prin aspiraţiile muzicale îşi doreşte să adere la armonia universală”. În anul 2010 i-a apărut albumul „Tartim” urmând în următorul an albumul „Popping Bopping”. A cântat cu mari muzicieni precum: Hamid Drake (percuţie), Henry Franklin (bass), William Parker (bass), Piotr Wojtasik (trompetă), John Betsch (percuţie), Mihály Dresch (saxofon). Muzicianul consideră aceste concerte comune ocazii excelente pentru dezvoltare personală şi studiu. Exprimarea muzicală a artistului este dinamică şi totodată sensibilă, încercând de fiecare dată când cântă să se folosească de energiile create de moment.
A cântat la numeroase festivaluri de jazz din Europa şi SUA, are formaţia proprie de terţet, colaborează cu dansatori contemporani, culege folclor, compune, e în căutare continuă de drumuri noi.
Tóth Viktor invită de data aceasta un instrumentist de armonie la noul lui album. Astfel trioul Tóth Viktor Tercett extrem de bine sudat - în care de 7 ani performează cu deosebitul talent Dávid Hodek la percuţie alături de Orbán György contrabasistul de excepţie a scenei de jazz din Ungaria - care şi-a obisnuit publicul cu acorduri puternic axate pe ritmuri, va fi completat de pianistul numărul unu al britanicilor, Gareth Williams.
Gareth Williams, este unul dintre artiștii cei mai creativi, dinamici și incitanţi de pe scena muzicală de jazz din Marea Britanie, a fost apreciat de public încă de la începutul anilor '90, fiind pianistul piesei "Cantaloop Island" a formaţiei US3. El a uimit publicul nu numai cu virtuozitatea lui la pian, dar şi ca multi-instrumentist la chitară și voce.
Formaţia astfel devenit quartett a avut deja mai multe concerte de succes prin Europa şi înainte de înregistrarea albumului în Ungaria, susţin un turneu “prealbum” în România. Pe album vor înregistra compoziţii noi care urmează tradiţiile jazz-ului dar totuşi sunt moderne, datorită improvizaţiilor unice şi irepetabile: sunt creaţiile momentului. Aşa cum ne-a obişnuit compozitorul, muzica va fi armonioasă, cu o putere nestăvilită, sensibilă şi captivantă.

Artist support - 40 lei
RSVP 0752.206.746

Vă aşteptăm cu drag, şi vă asigurăm că veţi avea parte de un concert inedit!

Alte sugestii

26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente