UNDERCLOUD – Festival Internațional de Teatru Independent


Data și ora:
Bilete:
35 LEI
Gazdă:

Hanul Gabroveni, Strada Lipscani 86, București, Romania
Organizator:

Despre

UNDERCLOUD – Festival Internațional de Teatru Independent revine, în acest an, în perioada 22-31 august 2016, cu o selecție extraordinară de spectacole și evenimente culturale din țară și din străinătate, din Anglia, Franța, Rusia, Republica Moldova, Israel și Grecia. Festivalul, aflat la a 9-a ediție, se va desfășura în centrul Capitalei la ARCUB Gabroveni, o clădire emblematică pentru istoria Bucureștiului și un centru modern recunoscut, dedicat culturii urbane. Astfel, timp de zece zile, zecile de producții și evenimente conexe oferite de Festivalul UNDERCLOUD vor fi găzduite în cinci dintre sălile Hanului Gabroveni.

„UNDERCLOUD vă invită să trăiți din nou experiența unică a unui festival care pune accentul pe calitate, inovație, deschidere și experiment. Zece zile pline de teatru, la sfârșit de vară, într-un spațiu nou, în inima Bucureștiului, pentru a începe toamna pe modulul teatru”, a declarat Chris Simion, regizor și director al Festivalului Undercloud.

Și în ediția din acest an, UNDERCLOUD va prezenta publicului cele trei secțiuni principale cu care publicul s-a obișnuit: secțiunea „Concurs”, în cadrul căreia vor participa spectacole românești care aduc un plus de noutate și originalitate; secțiunea „Invitați din România”, categorie care include montări ce și-au câștigat deja notorietatea și a căror prezență în festival încurajează dialogul între artiștii consacrați și cei aflați la început de drum și secțiunea „Invitați din străinatate”, introdusă din 2014, când festivalul a devenit internațional.

Ca noutate, festivalul introduce și sectiunea „One-man/one-woman show”, care va aduce în prim-plan o formă de teatru extrem de ofertantă și prolifică pe scenele românești și internaționale. Alături de spectacolele de teatru, în cadrul festivalului vor avea loc și evenimente conexe, precum lansări de carte, workshopuri, masterclass-uri ținute de personalități din lumea teatrului românesc, dar și de invitati din străinătate. De asemenea, cu ocazia centenarului DADA, va exista și un focus dedicat acestei mișcări. Programul complet al festivalului este disponibil aici: http://www.undercloud.ro/program/.

UNDERCLOUD se desfășoară sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe”, un important certificat internațional atribuit de Comisia Europeană și Asociația Festivalurilor din Europa. UNDERCLOUD este singurul festival internațional de teatru independent din România care a primit această distincție. Eveniment organizat de Asociația Mișcarea Undercloud, cu sprijinul ARCUB, co-finanțat de AFCN, festivalul UNDERCLOUD susține Bucuresti 2021 – Oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

www.undercloud.ro