#UnNouCapitol/Citit În | Teatrul de Vară Capitol: Save or Cancel | Accelerator București 2021

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:
Strada Constantin Mille 13, București, Romania
Organizator:

Despre

Între 15 iulie și 30 septembrie, Save or Cancel pilotează o campanie de conștientizare și de sensibilizare față de patrimoniul cultural național, cu aplicație pe Cinema / Teatrul de vară Capitol, relevând potențialul de hub cultural independent al ansamblului. La 100 de ani de la construire, Teatrul de vară Capitol găzduiește o serie de 6 evenimente și un Open Call pentru proiecte artistice care vor reactiva memoria colectivă, reintegrând monumentul în circuitul public prin re:interpretări democratice ale spaţiului urban ca spaţiu cultural, explorând legături între artă, natură și oraș. Sâmbătă, 3 septembrie, câștigătorii acestuia, Alina Turdean și Martin Balint vor deschide #UnNouCapitol, iar în foyerul Teatrului Mic laboratorul artistic interdisciplinar Citit În va va conduce publicul într-un labirint senzorial.

#UnNouCapitol
18:00 – 20:00, în fața Teatrului de Vară Capitol
Care sunt mecanismele socio-politice care permit dezintegrarea corpului urban, provocând invizibilitatea acestuia în memoria colectivă? Care sunt mecanismele care pot determina resuscitarea corpului urban devenit invizibil, redându-i vitalitatea inițială? Primul proiect câștigător al open call-ului Capitol prin vot public, #UnNouCapitol este o intervenție artistică al Alinei Turdean, designer și arhitect de interior, și al lui Martin Balint, artist vizual, ce pleacă de la aceste întrebări și propune recontextualizarea conflictuală a fațadei, folosind folie de supraviețuire, pentru a pune în discuție metodele autohtone dezechilibrate ale revitalizării spațiului urban. Este o interogare asupra tipurilor de spiritualitate la care conștiința colectivă poate sau nu să reacționeze.

feeder insider pop-up gallery w/ Saddo, Irlo Doidoi, Pisica Patrata, KITRA și produse realizate de designeri români din laboratorul Dizainăr
18:00 – 22:00, Palatul Universul București

Viziuni de transformare a Teatrului de Vară Capitol până în 2021
18:00 – 22:00, Teatrul Mic
Atelierul de serigrafie de pe lângă Libraria Jumătatea Plină au realizat o serie de postere care vor fi interpretate de artiștii invitați și publicul proiectului, exprimând viziuni asupra posibilelor scenarii în care Teatrul de vară Capitol se poate transforma până în anul 2021.

Citit În și un spectacol de teatru senzorial-labirint pentru 35 de spectatori
20:00 – 21:00, în foyerul Teatrului Mic
Citit În este un laborator artistic interdisciplinar dedicat studiului poeticii senzoriale. Încă dinainte de propria existență (post- avangardistă, imersivă) conceptele de performance Citit În au funcționat în cheie post-contemporană (PoCo, teatru interior). Denumirea Citit În se referă la intenția persistentă (parțial conștientă) a membrilor fondatori de a citi spectatorilor armonii posibile între conținutul și contextul poetic al momentului și spațiului performativ.
Începând cu ora 20:00, în foyerul Teatrului Mic vor pune în scenă pentru 35 de spectatori Poetica spațiului de Bachelard Gaston într-un spectacol de teatru senzorial-labirint.

Alte sugestii

29 Feb
Biloxi Blues
Spectacol live
Începe la 19:30  |  Sala Mica - TNB - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
29 Feb
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
29 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
1 Mar
★ Tectonica Sentimentelor ★
Spectacol live
Începe la 19:00  |  Sala Atelier - TNB - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente