Urban Talks


Data și ora:
Gazdă:

Hanul Gabroveni, Strada Lipscani 86, București, Romania
Organizator:

Despre

În fiecare săptămână a lunii aprilie, găzduim la ARCUB o serie de întâlniri în cadrul cărora orașul și multele fațete ale dezvoltării sale sunt teme de discuții deschise și matinale. Cu alte cuvinte, URBAN INC. vă invită la mic dejun în oraș să vorbim despre oraș.

• Vineri 1 aprilie, 9.30, Sala Cafenea: Festivaluri urbane și city making. Invitat: Martin Barry, Director și fondator RESITE Festival, Praga.
• Vineri 8 aprilie, 9.30, Sala Foaier: Teorii și practici ale schimbării. Invitat: Dr. Jorn Holm-Hansen, Cercetător principal Norwegian Institute for Urban and Regional Research.
• Vineri 15 aprilie, 9.30, Sala Foaier: Inovare socială și economie circulară. Invitaţi: Ania Rok, Coordonator programe, ICLEI și Gerard Roemers, cercetător, Metabolic (Olanda).
• Joi 21 aprilie, 9.30, Sala Cafenea: Regenerare urbană și dezvoltare condusă de comunitate. Invitata: Dr. Nancy Holman, Director Programul de Dezvoltare Urbană și Regională London School of Economics and Political Science.

Urban Talks sunt gândite ca un impuls de inspirație/ smart breakfast și nu se adresează specialiștilor, ci tuturor celor interesați de creșterea sănătoasă a orașelor, de felul în care se pot folosi resurse existente sau spații vacante pentru crearea de valoare. Sunt așteptați locuitori interesați de cultură urbană, antreprenori cu proiecte ce influențează viața orașelor, studenți sau absolvenți de Arhitectura sau Urbanism, membri ai ONG-urilor, autorități și organizații ce contribuie la dinamica urbană.

Orașul privit ca o companie la care lucrăm toți, în fiecare zi, pentru a o crește în acord cu nevoile fiecăruia schimbă perspectiva și așteptările: nimic nu se întâmplă peste noapte și nimic nu se schimbă în profunzime fără contribuție individuală.

Intrarea la conferințe este liberă în limita locurilor disponibile. Urban INC (Urban Insights Center) este inițiat de Odaia Creativă și finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Detalii pe www.odaiacreativa.ro.