Vernisaj Upcycle Anca Mircea | culori libere


Data și ora:
Gazdă:

Strada Arhitect Ion Mincu, București, Romania
Organizator:

Despre

Pentru cel care nu știe către ce port se indreaptă, nici un vânt nu este prielnic. (Seneca)

Expoziția pictată liber de Anca Mircea este la Seneca Anticafe și poate fi văzută toată luna ianuarie. Pe 26 este vernisajul oficial la care vă invităm neoficial să veniți cu ochii larg deschiși sau cu inima la vedere. Incurajările sunt bine venite, sugestiile de folos.

Sunt amatoare, pictez ca hobby. Poate și de aceea simt libertate în diferite feluri. De obicei folosesc culori acrilice pe panză, dar adevărul este că, fie pictură, fie pandantiv, am senzația că fac ce vreau, când vreau, cu orice material care se autoreclamă. Nevoia de a picta este în mine și eu vreau să o eliberez.
Dacă aș scrie în engleză de ce pictez aș folosi cuvintele Freedom Passion Eager Energy Breathtaking Intuition Music Rhythm Love

De fiecare dată când cineva mă intreabă "Ce reprezintă ... asta?" răspund simplu că nu reprezintă nimic; că în general nu pictez figurativ. Și apoi îmi vine în minte reclamă Kodak din 1898:
"Cea mai bună imagine se obține cu aparatul de fotografiat Kodak".Una din picturi este pe o banală placă de lemn. Și povestea ei ne invată ceva. Placa a fost parte dintr-o usă în care cineva drag a dat cu piciorul și din stricăciune a ieșit o ocazie, cum din ceva rău poate veni ceva bun. Este incepută andante și continuată allegro pictată cu muzică, cu chef, cu mijloace netradiționale la începuturile mele de old emerging artist.

Nu spune că artistul a vrut să arate / reprezinte / sugereze ... una ... sau cealaltă.
Nu, nu nu...
Nu încercam să insinuez / antamez / demonstrez ...
Doar voiam să pictez.