Concert Caritabil Regal - Ediție Aniversară


Când:
25 Octombrie 19:00 21:00
Bilete:
200 / 300 / 400 lei
Gazdă:
1, Strada Benjamin Franklin 1-3, București 030167, România
Organizator:

Despre

Cu ocazia aniversării Majestății Sale Regele Mihai I, în prezența membrilor Familiei Regale a României, Fundația Principesa Margareta a României vă invită la un concert susținut de artiști de renume, muzicieni români cu recunoaștere internațională. Această ediție aniversară îi aduce alături pe trei dintre artiștii care au performat de-a lungul celor 10 ani de Concert Regal: Remus Azoiței, Alexandra Dariescu și Teodor Ilincăi, acompaniați de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, sub îndrumarea dirijorului Tiberiu Soare.

Evenimentul va avea loc miercuri, 25 octombrie 2017, ora 19:00 la Ateneul Român.

Fondurile strânse în urma concertului caritabil vor sprijini programul Tinere Talente prin care Fundația oferă burse de studiu celor mai talentați tineri artiști români, aflați în situații materiale dificile.

Intrarea în sală va avea loc între orele 18:00 și 18:45. Concertul va fi televizat. Vă mulțumim pentru punctualitate.

După concert vă invităm în foaierul Ateneului pentru expoziția tinerilor artiști plastici – bursieri ai programului Tinere Talente.

Dress code: Lounge Suit – Cocktail Dress

Despre artiști

Remus Azoiței

Numit de către revista britanică The Strad ca “un virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloasă”, violonistul Remus Azoiţei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din oraşul său natal, Galaţi. Din 2001, Remus Azoiţei este profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie a Academiei. În 2007, pune bazele Societăţii Enescu din Londra, fiind unul din membrii fondatori precum şi director artistic.

Alexandra Dariescu

De la Royal Albert Hall în Londra, până la Concertgebouw în Amsterdam sau Carnegie Hall în New York, tânăra pianistă Alexandra Dariescu este numită “una dintre 30 de pianiști sub vârsta de 30 de ani destinată pentru o carieră spectaculoasă” în International Piano Magazine. Alexandra este celebrată de public și critici peste tot în lume, având în discografie 3 CD-uri înregistrate solo și 2 cu Royal Philharmonic Orchestra din Londra, respectiv cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra.

Teodor Ilincăi

Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București în 2006, tenorul Teodor Ilincăi debutează în același an la Opera Națională din București cu rolul Ionică din Motanul încălțat a lui Cornel Trăilescu. Debutul său internaţional are loc în ianuarie 2009 pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din opera MacBeth de G. Verdi. Dintre colaborările cu nume importante ale liricii mondiale, se numără concertele din Valladolid (2011), Londra şi Bodrum (2013), alături de prestigioasa soprană Angela Gheorghiu.

Tiberiu Soare

Dirijor al Orchestrei Fundației Principesa Margareta a României, maestrul este unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie. Îşi desfaşoară activitatea muzicală ca dirijor din anul 1999, lucrând alături de orchestre atât în afara țării, participând la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveţia ş.a., pe lângă activitatea sa bogată pe scena Sălii Radio şi în alte săli de concert şi teatre lirice din ţară.

Orchestra Fundației Principesa Margareta a României

Orchestra a fost fondată în anul 2014, cu scopul de a le oferi tinerilor muzicieni experienţa de a aborda un repertoriu muzical variat, la nivel profesionist. Orchestra a debutat în anul 2014 la Ateneul Român, la Concertul Regal Caritabil. Ulterior, a susţinut în 2015 două concerte importante: 25 octombrie – a doua apariție la Concertul Regal și 5 decembrie, în acompaniamentul violonistului Armand Mourzagaliyev, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea. Anual, elevi și studenţi ai instituţiilor de profil din toată ţara, care studiază flaut, oboi, clarinet, fagot, instrumente de alamă, percuţie, vioară, violă, violoncel sau contrabas, sunt invitaţi să participe la audiţiile organizate pentru compunerea orchestrei.

Despre Tinere Talente

Programul susține și promovează tineri artiști talentați din familii cu venituri mici, care nu-și pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale și financiare. Programul constă în burse de studiu individuale, mentorate cu caracter intergenerațional și oportunități de promovare.

Despre Fundația Principesa Margareta a României

Fundația a fost înființată în 1990 de către Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României și este astăzi o organizație de elită care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile. De-a lungul celor 27 de ani de activitate, Fundația a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii.

Fotografii