Ziua internationala a Clatitelor

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:

Intrarea Lt. Av. Marcel Andreescu, nr 15, Bucharest, Romania, 011645
Organizator:

Despre

Sarbatoreste alaturi de noi pe 12 februarie Ziua Internationala a Clatitelor!
Doar in aceasta zi vei putea degusta “Galette” un preparat specific din Bretania, care contine crepe din faina integrala si hrisca, 2 tipuri de branza si ou.

Prima oară, această zi a fost marcată oficial în anul 1950, tradiţia acestei sărbători fiind inspirată însă de un caz care a avut loc, în anul 1445, în orăşelul Olney din Anglia. Totul a început, în ajunul Postului Mare, când o doamnă pregătea clătite în bucătăria sa, iar deodată s-au auzit clopotele bisericii. Aceasta s-a speriat atât de tare că a uitat de tot şi a fugit spre lăcaş… ţinând în mână tigaia în care pregătea clătitele, dar şi cu şorţul de bucătărie. Astfel a luat naştere cursa clătitelor, care este organizată, anual, iar concurentele trebuie să alerge în ţinuta de bucătărie, cu tigaia în mână şi să întoarcă clătitele pe toată distanţa, fără să le scape. Drept premiu câştigătoarea cursei primeşte un sărut din partea clopotarului, precum şi onoarea şi respectul tuturor. Iar clătitele care nu au căzut din tigaie în timpul cursei sunt împărţite apoi spectatorilor.

Maison des Crepes sarbatoreste in fiecare zi cel mai iubit desert din lume, reinterpretand retete clasice sau mai putin conventionale. Fiecare preparat este atent gandit astfel incat sa poata fii gatit cu cele mai proaspete ingrediente.
De ne vei trece pragul in locatia din Emanoil Porumbaru 81 sau cea din Mihai Eminescu 38, vei gasi un zambet cald si o portie de crepes asa cum ai vistat.
Ne vedem #alamaison prieten drag!