• Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”
  8 recenzii

 • Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti funcţionează ca o instituţie publică de cultură, de importanţă naţională, cu personalitate juridică, instituţie de spectacole, de repertoriu, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, aflată în subordinea Ministerului Culturii. Teatrul are ca obiectiv principal promovarea valorilor cultural-artistice, autohtone şi universale, pe plan naţional şi internaţional.

  Cu o vechime de peste 160 de ani (Teatrul cel Mare a fost fondat în decembrie 1852), Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ reprezintă un adevărat brand cultural naţional şi este unul din principalii generatori de imagine a României.

  Numeroase generaţii de actori străluciţi s-au format și au evoluat pe scena Naţionalului Trupa TNB . Teatrul găzduieşte adesea turneele unor companii din străinătate şi prezintă, la rândul său, spectacole pe diverse scene internaţionale, în cadrul unor parteneriate bi- şi multilaterale.

  În perspectiva reconstrucţiei clădirii și a redimensionării instituţionale aflate în plină desfăşurare, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti îşi asumă - sub Motto-ul “Un teatru nou pentru un public nou“ inclusiv o vocaţie culturală polivalentă: instituția devine un centru cultural complex, dotat nu doar cu săli de teatru în care se joacă spectacolele din repertoriul curent, ci şi cu spaţii expoziţionale sau alte spații alternative, cu un Muzeu al TNB, o sală de lectură pentru documentare teatrală, cu librării, cafenele etc. în care se derulează proiecte diverse, în cadrul programului “TNB-Parateatral“.

  Cu o medie de 50 reprezentaţii şi peste 10.000 de spectatori pe lună Naţionalul este, de departe, cel mai vizitat dintre teatrele româneşt

 • recenzii

  4.88
  (8 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Dragos Asaftei
  21 Februarie 2017
  5


  Alexandra Amalia
  5 Octombrie 2016
  5

  Un spatiu romanesc de standard european in care se joaca spectacole foarte bune.


  محمد مهدي الوحصي
  2 August 2016
  5


  Ionut Rusu
  2 Mai 2016
  5


  Sinziana Elena
  28 Ianuarie 2016
  4