Bistro Taifas


Program

Închis
Vezi programul

Address

Gheorghe Manu 16, Bucharest, Romania

Telefon

Despre

Restaurantul Bistro La Taifas este situat pe strada Gheorghe Manu (fostă Lemnea) la numărul 16, aproape de intersecţia cu Calea Victoriei, în curtea Palatului Cantacuzino.

Fondat în anul 1994 sub numele de Bistro Ateneu, în strada Episcopiei 3, restaurantul a propus un concept nou în Bucureştiul anilor 90: bistroul, locul de întâlnire cu prietenii pentru un taifas liniştit sau pentru un prânz ori pentru o cină ca la mama acasă.

La scurtă vreme după ce Bistro Ateneu a intrat în conştiinţa iubitorilor de frumos şi de rafinament, pe strada Gabriel Peri a fost fondat Bistro La Taifas, în acelaşi ton de boemă interbelică.

Din 2006, cele două restaurante funcţionează în strada Gh. Manu nr. 16, în curtea Palatului Cantacuzino.
Un bistro linistit, plin de verdeata si de bun gust

Terasa, din curtea plină cu verdeaţă, oferă în timpul verii un mult dorit refugiu în faţa zăpuşelii. Prin poziţia sa adăpostită, departe de zgomotul marilor bulevarde, dar aproape de Piaţa Victoriei, Bistro La Taifas oferă celor care îi trec pragul o oază de linişte şi de voie bună, la adăpost de ritmurile oraşului, dar aproape de inima sa.

Bucătăria, cu specific românesc, dar şi cu reţete culinare din bucătăria europeană, asigură oaspeţilor bistroului tihna şi buna dispoziţie a unei mese în familie. Meniul, fără a fi extravagant, redă, într-un registru de arome, uneori discrete, alteori zglobii, deplina fuziune dintre bucătăriile orientului şi ale occidentului.

O calitate aparte şi foarte apreciată de oaspeţii noştri este aceea că meniul zilnic este făcut în funcţie de produsele de sezon, dar şi de belşugul zilnic al pieţei. Pe scurt, meniul nostru este mereu prospăt.

Aşezat în curtea Muzeului Enescu, Bistro La Taifas este locul în care atmosfera boemă, de Bucureşti interbelic, împreună cu mâncarea gustoasă acompaniată de vinurile bune, transformă o zi ploioasă într-una senină, o zi fierbinte într-una răcoroasă sau o zi geroasă într-una călduroasă.

Bucătărie

  • Internațională

Caracteristici

  • Wi fi
  • Terasă

Plăți

  • Visa
  • Maestro
  • Mastercard
  • Cash

Fotografii

Alte sugestii

Museum

Restaurant

Bel Canto

Restaurant

Trattoria La Campana

Restaurant

MAIZE farm to table

Restaurant

Kuzina

Restaurant