Opera Comică pentru Copii


Program

Închis
Vezi programul

Address

Calea Giulesti 16, București, Romania

Telefon

Despre

Pentru ca linia dintre educație și joc să fie atât de fină încât copiii să învețe să iubească arta fără ca aceasta să-i plictisească, fiecare detaliu din spectacol primește atenția cuvenită. Evenimente de excepție, Gale, spectacole de operă, balet, musical și operată, realizate la cel mai înalt nivel, lecții interactive, ateliere, festivaluri, vizite în spatele cortinei, jocuri, cadouri – toate ajung la sufletul copiilor, printr-un efort consistent. Acest lucru face ca Opera Comică pentru Copii să fie singura Operă din lume care își concentrează întreaga activitate asupra celei mai reușite forme ale omului: copilul.

Cele mai apreciate arii și coregrafii formează un eveniment de o oră, cu decoruri și costume colorate, care urmăresc întocmai tema poveștii. Interacțiunea cu spectacolul continuă și după terminarea lui: trecerea prin foyer este ca o intrare în nucleul poveștii, caietele program vin în ajutorul părinților cu informații despre compozitori, coregrafi, scenografi, imagini cu personajele de pe scenă etc. Puzzle-urile și DVD-urile duc povestea acasă, iar timpul petrecut în familie se îmbogățește cu un nou sens.

Dacă la debutul activităţii sale (1998), Opera Comică pentru Copii oferea 12 spectacole pe an, în 2013 acestea au ajuns la 200, luând în considerare stagiunile estivale şi turneele, iar în perioada 2014–2017 se va ajunge la un număr de 230-250 de spectacole, grupate în stagiuni curente, festivaluri, stagiuni estivale şi turnee.

Pe lângă reprezentațiile din program, în care accentul este pus pe interactivitate, pe atmosfera creată în sala de spectacol și în afara ei, sunt derulate proiecte speciale, pentru a consolida și mai mult relația dintre public și scenă. Acestea includ tururile ghidate “În Spatele Cortinei”, Concertele Lecție, campaniile “Lunea Cadourilor”, “Biletul în așteptare” și “Prietenul OCC”, precum și evenimente speciale, cum e “Noaptea Muzeelor”. De asemenea, trimestrial, este editată și distribuită gratuit “OCC-Revista pentru Copii”, un instrument util atât pentru părinți, cât și pentru profesori, care include programul instituțiilor de cultură adresate celor mici. În plus, în premieră pentru o instituție de cultură pentru copii, Opera Comică a dezvoltat o aplicație mobilă, adresată atât părinților, cât și copiilor. Aplicația OCC, disponibilă gratuit în magazinul Google Play, conține informații utile despre stagiune și jocuri inspirate din repertoriul OCC.

Fotografii

Alte sugestii

Opera Comică pentru Copii

Opera