Palatul Mogoșoaia

Historical building / Museum


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Mogosoaia Palace, Strada Constantin Brâncoveanu, Mogoșoaia, Romania

Despre

În primul rând, pentru a ajunge aici poți lua autobuzul 331 sau 205 din Piața Presei Libere (spre nord) până la Dămăroaia (capăt de linie) și de acolo linia preorășenească 460. Sau cel mai simplu e cu un taxi sau UBER fiindcă sunt doar 8 km și nu ar trebui să te coste mai mult de 15-20 de lei cursa. O altă variantă, dacă te simți în stare, ar fi închirierea unei biciclete din Parcul Herăstrau.

Cu o eleganță pe care o simți încă de la prima vedere, Palatul Mogoșoaia are ceva din aerul unui vechi lăcaș de cult, ce te îndeamnă la meditație și relaxare. Clădirea a fost construită de Constantin Brâncoveanu pe malul stâng al râului Colentina în anul 1702, pe care l-a oferit ulterior fiului său, Ștefan. Așa se explică stilul arhitectural – brâncovenesc – al palatului, îmbinat cu elemente renascentiste, orientale și baroce. Culoarea roșie a cărămizii cu care este placat întregul ansamblu, alături de verdele parcului și coloritul florilor îi dau un farmec aparte.

Pe lângă Palatul Mogoșoaia, complexul mai include și câteva anexe: casa de oaspeți, bucătăria brâncovenească, ghetaria, turnul porții și biserica Sf.Gheorghe.

Tarif de vizitare:
- 5 lei pentru adulți, 3 lei pentru studenți și elevi

Photo Gallery

Alte sugestii

Kitsch Museum

Museum

Ambasada Greciei

Historical building

Casa Presei Libere

Historical building

Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”

Museum

Muzeul Cotroceni (Palatul Prezidențial)

Historical building / Museum