Palatul Mogoșoaia

Historical building / Museum


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Mogosoaia Palace, Strada Constantin Brâncoveanu, Mogoșoaia, Romania

Despre

În primul rând, pentru a ajunge aici poți lua autobuzul 331 sau 205 din Piața Presei Libere (spre nord) până la Dămăroaia (capăt de linie) și de acolo linia preorășenească 460. Sau cel mai simplu e cu un taxi sau UBER fiindcă sunt doar 8 km și nu ar trebui să te coste mai mult de 15-20 de lei cursa. O altă variantă, dacă te simți în stare, ar fi închirierea unei biciclete din Parcul Herăstrau.

Cu o eleganță pe care o simți încă de la prima vedere, Palatul Mogoșoaia are ceva din aerul unui vechi lăcaș de cult, ce te îndeamnă la meditație și relaxare. Clădirea a fost construită de Constantin Brâncoveanu pe malul stâng al râului Colentina în anul 1702, pe care l-a oferit ulterior fiului său, Ștefan. Așa se explică stilul arhitectural – brâncovenesc – al palatului, îmbinat cu elemente renascentiste, orientale și baroce. Culoarea roșie a cărămizii cu care este placat întregul ansamblu, alături de verdele parcului și coloritul florilor îi dau un farmec aparte.

Pe lângă Palatul Mogoșoaia, complexul mai include și câteva anexe: casa de oaspeți, bucătăria brâncovenească, ghetaria, turnul porții și biserica Sf.Gheorghe.

Tarif de vizitare:
- 5 lei pentru adulți, 3 lei pentru studenți și elevi

Pret bilet

  • 5 RON (1 EUR)

Tip obiectiv turistic

  • Clădire istorică
  • Muzeu

Fotografii

Alte sugestii

Casa Presei Libere

Historical building

Mănăstirea Căldărușani

Historical building

Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”

Historical building / Teatru

Muzeul Municipiului București (Palatul Șuțu)

Historical building / Museum

Muzeul Național de Geologie

Museum