Peking Duck


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Mihai Bravu 62A, Bucharest, Romania

Despre

Cu o istorie de sute de ani, “Raţa Peking” reprezintă una dintre cele mai rafinate reţete de artă culinară chinezească. Dacă azi e atât de popular acest fel de mâncare, acum 150 de ani, modul în care era preparată raţa, era menit doar pentru plăcerea regelui.

Cum se pregăteşte raţa?
Se aleg numai exemplare de raţe bine crescute (îndopate 7-10 zile). Se curăţă de măruntaie printr-o tăietură sub aripă, astfel rata isi pastreaza apa din corp. Se umfla rata (de fapt pielea ei pentru a se desprinde de grasime), se opareste, se pune la uscat, apoi se unge cu sosuri speciale). Astfel pregatita este introdusa apoi in cuptor deschis, la foc de lemn din anumite esente de pomi fructiferi, care nu afuma rata ci doar o aromeaza. Se coace la foc aproximativ 40 de minute. Se scoate din cuptor cand e rumena, de culoarea curmalei iar pielea este crocanta dar fragila.
Rata servita pe o masuta cu role este feliata cu dexteritate de catre un specialist in 180 de taieturi, aproximativ 108 felii subtiri.

Rata a la Peking cuprinde:
l clatite subtiri, aproape transparente; l sos gros si dulceag din boabe de soia; l ceapa verde taiata fasii; l castravete fasii;

Cum se mananca?
Se pune pe farfurie o clatita, se ia o bucata de rata, se pune pe clatita inmuiata din belsug in sos. Se adauga feliute de ceapa sau castravete date prin sosul de soia. Se impacheteaza clatita, apoi se mananca.

Bucătărie

  • Asiatică

Caracteristici

  • Wi fi

Photo Gallery

Alte sugestii

Museum

Restaurant

Beautyfood

Restaurant

Bel Canto

Restaurant

Trattoria La Campana

Restaurant

St.Patrick

Pub & Bar / Restaurant