Piața Victoriei

Free attractions


Address

Piaţa Victoriei, București, Romania

Despre

În această piață se află Palatul Victoriei, actualul sediu al Guvernului României. Palatul a fost ridicat în 1937 după planurile arhitectului Duiliu Marcu, același care a proiectat și noua fațadă a superbei Opere din Timișoara.

În prezent, Piața Victoriei a devenit locul în care românii protestează față de legea amnistiei și grațierii, lege înaintată de către Premierul Sorin Grindeanu, aflat de la începutului anului 2017 la puterea noului guvern.

Protestele românilor au început încă de când această lege a apărut în discuție, dar pe 31 ianuarie, la ora 22:30, au devenit și mai serioase din cauza faptului că legea a trecut în Ordonanță de Urgență, fiind publicată și în Monitorul Oficial după miezul nopții. În ultima seară din ianuarie s-au adunat spontan în acest loc peste 10.000 de oameni, în ciuda orei târzii, dar în prima seară din februarie piața a devenit neîncăpătoare și a adunat peste 150.000 de români care au cerut stoparea acestei legi, fiind de departe protestul de cea mai mare amploare din ultimii 25 de ani în România.

Așadar, putem spune că Piața Victoriei a devenit principalul punct de atracție al românilor din capitală în aceste vremuri. Și fiindcă ne pasă de toți acești oameni care ies în stradă, avem și câteva recomandări de locații aflate foarte aproape de Piața Victoriei, locații în care pot merge să mănânce sau să bea ceva. Găsiți lista în secțiunea By Bucharest City App - Piața Victoriei.

Cover photo © Dan Mihai Bălănescu

Tip obiectiv turistic

  • Piață

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Parcul Herăstrău

Free attractions

Bulevardul Unirii

Free attractions

Obie Platon pe Știrbei Vodă

Free attractions / Graffiti

Point - Sweet Damage Crew

Free attractions / Graffiti

Romexpo

Free attractions