• ELSA
  1 recenzie

 • ELSA a reprezentat la început viziunea despre o comuniune de idei, despre un schimb de experienţă intercultural. În scurt timp a devenit cea mai răspandită asociaţie a studenţilor în drept din Europa, ELSA (The European Law Students’ Association). O organizație internaţională, independentă, apolitică, non-profit, condusă de către studenţi.

  Fondată în 1981, având ELSA România ca membru din 1991, ELSA reprezintă o asociaţie de peste 30.000 de studenţi la drept din 36 de ţări, aparţinând a peste 300 de universităţi.

  Organizată pe trei nivele – internaţional, naţional şi local – ELSA contribuie prin intermediul celor trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare &Conferinţe şi Program de Schimb Interstudenţesc- STEP) la dezvoltarea culturală şi profesională a tinerilor studenţi la drept. Indiferent dacă implică schimburi studenţeşti, seminare şi conferinţe sau concursuri de procese simulate, ELSA are un singur scop: acela de a facilita dezvoltarea tinerilor în sistemul juridic.

  De asemenea, ELSA promovează un anume caracter organizațional prin modalitatea în care e structurată şi prin intermediul departamentelor sale auxiliare – Marketing & IT şi Resurse Umane. Studenţii şi tinerii jurişti au posibilitatea să se dezvolte într-un mediu profesionist, respectând rigoarea unei organizaţii cu tradiţie. Evenimentele acesteia din urmă contribuie la coeziunea membrilor săi şi crearea unui veritabil spirit ELSA.

 • recenzii

  5.0
  (1 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Maria Liana Baros
  1 Iunie 2016
  5