Teatrul de Artă București


Address

Strada Sfântul Ștefan 21, București, Romania

Despre

Teatrul de Artă București este o companie de teatru, un proiect independent și curajos, născut în aprilie 2010, din iniţiativa unui tânăr actor, susţinută de alţi artişti şi personalităţi cu renume, toţi însufleţiţi de pasiunea pentru artă, oameni şi comunitate.

Încă de la început, Teatrul de Artă București a fost invitat să participe cu producţiile sale la diverse festivaluri de teatru: FEST-CO, Festivalul Național de Teatru, Festivalul Național de Teatru Independent, Undercloud – Festivalul de Teatru Independent de Orice.
Din decembrie 2012, Teatrul de Artă București are propria sală se spectacole, în strada Sfântul Ștefan nr. 21, sector 2. Nu mai puțin de 19 spectacole de teatru s-au jucat de atunci și până în prezent. Multe dintre acestea au fost invitate să participe la numeroase festivaluri de teatru.
Astăzi, Teatrul de Artă București prezintă publicului producții proprii, dar găzduiește și spectacole ale altor teatre independente, precum și festivaluri de teatru independent.

La începutul acestei stagiuni (2015 – 2016), Teatrul de Artă București a participat cu unele dintre spectacolele sale la trei festivaluri de teatru independent: Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, Pledez pentru Tine(ri) – Piatra Neamț, Antagon Festival – Timișoara și Festivalul Național de Teatru Independent 2015. De asemenea, Teatrul de Artă București a găzduit o parte din spectacolele Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe și Show-case „Best of Gala Hop”, gala tinerilor actori independenți, precum și trei spectacole în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent.

În ultimii doi ani, Teatrul de Artă București a câștigat premii, cu două dintre spectacolele sale:
Premiul pentru cel mai bun actor în rol masculin, la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe 2015 – (George Constantinescu, în spectacolul "Dureri fantomă" de Vasili Sigarev, în regia lui Bogdan Budeș)
Premiul pentru interpretare masculină la Undercloud 2014 (Tudor Aaron Istodor, în spectacolul "Voyeur" de Gardner McKey, în regia lui Claudiu Istodor).
La sfârșitul anului 2015, Teatrul de Artă București a avut două premiere foarte bine primite de public și de presă: "Omul care mânca lumea" de Nis-Momme Stockmann, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, și "Cerere în căsătorie" de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț.

Alte sugestii

Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian"

Teatru

Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”

Historical building / Teatru

unteatru

Teatru

Teatrul ACT

Teatru

Teatrul Foarte Mic

Teatru