Teatrul Masca


Program

Închis
Vezi programul

Address

Bulevardul Uverturii, București, Romania

Despre

Singurul teatru de gest, pantomima si expresie corporala din Romania.

Teatrul Masca, infiintat in 24 mai 1990, este singurul teatru de gest, pantomima si expresie corporala din Romania. Avand o trupa tanara de actori profesionisti,

Teatrul Masca este condus de Anca Dana Florea, regizor

Director Fondator - MIHAI MALAIMARE,actor, regizor, doctor in teoria teatrului, absolvent al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti sectiile actorie si regie de teatru, elev al lui Jean Lecoq, laureat a numeroase festivaluri, atat in tara, cat si peste hotare.

Inca de la infiintare Teatrul Masca si-a capatat o reputatie prestigioasa atat in tara, cat si in multele turnee peste hotare Franta, Germania, Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, USA, Luxemburg, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Turcia, Albania, Macedonia.

Teatrul Masca a fost prezent la Festivalul International de Teatru de la Cairo doi ani la rand in 1991 si 1992 cand a prezentat Clovnii, Medievale si Mantaua respectiv A murit moartea, mai! pentru care directorul trupei Mihai Malaimare a primit Premiul pentru cel mai bun actor.

In perioada care a trecut de atunci Masca s-a dezvoltat in doua directii:

– prima este cea a teatrului de strada (unda paleta de spectacole pleaca de la Clovni, commedia dell arte, teatru medieval, marionete mari, living statues etc.) avand actori cu mijloce de expresie foarte diverse: clovnerie, jonglerie, instrumente, step, pantomima, living statues, manuire marionete mari de 2 m, dans, cantat live, acrobatie etc.

– a doua este cea a spectacolelor de interior cu scenariu elaborat, inspirat de mari autori (N.V.Gogol, G.G. Marquez, E. Briusov, J.L.Borjes) apropiindu-se mult ca stil de genul de teatru-dans, fără cuvinte sau cu un minim de dialog, actorul fiind pilonul central al spectacolelor, depozitarul unic al misterului teatral.

Premii:

1992 – Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal,Mihai Malaimare, in piesa “A MURIT MOARTEA, MAI!” – Egipt

2004 – Festivalul de teatru de la Plovdiv, Bulgaria – Premiul Special al Juriului pentru spectacolul “INTRUSA”
2004 – Festivalul de teatru de la Piatra Neamt – Marele premiu al festivalului pentru spectacolul “INTRUSA“
2002 – Ordinul național Serviciul Credincios in grad de Cavaler, Mihai Malaimare
2005 – Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România pentru muzica din OGLINDA, compusa de Paul Urmuzescu

2010 – Premiul pentru Performanta in Management , Mihai Malaimare
2012 – Festivalul International Studentesc de Teatru, Film si Fotografie „Hyperion Stud Fest 2012”, premiul pentru cel mai bun spectacol si premiul pentru cel mai bun rol principal ( Sebastian Ghita ) pentru spectacolul Canarul Albastru

2013 – Gala Premiilor Uniter BRITISH COUNCIL România, premiu special pentru “curaj, inițiativă și talent” lui Mihai Malaimare

2015 – Presedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – “Arta spectacolului” Teatrului Masca, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la înființare. “In semn de inalta apreciere pentru daruirea si talentul puse in slujba artei dramatice, impunandu-se atat in tara, cat si in strainatate drept un veritabil ambasador al culturii romanesti”.

Alte sugestii

Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian"

Teatru

Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”

Historical building / Teatru

Teatrul Unteatru

Teatru

Teatrul ACT

Teatru

Teatrul Foarte Mic

Teatru