• Teatrul Masca
  3 recenzii

 • Singurul teatru de gest, pantomima si expresie corporala din Romania.

  Teatrul Masca, infiintat in 24 mai 1990, este singurul teatru de gest, pantomima si expresie corporala din Romania. Avand o trupa tanara de actori profesionisti,

  Teatrul Masca este condus de Anca Dana Florea, regizor

  Director Fondator - MIHAI MALAIMARE,actor, regizor, doctor in teoria teatrului, absolvent al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti sectiile actorie si regie de teatru, elev al lui Jean Lecoq, laureat a numeroase festivaluri, atat in tara, cat si peste hotare.

  Inca de la infiintare Teatrul Masca si-a capatat o reputatie prestigioasa atat in tara, cat si in multele turnee peste hotare Franta, Germania, Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, USA, Luxemburg, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Turcia, Albania, Macedonia.

  Teatrul Masca a fost prezent la Festivalul International de Teatru de la Cairo doi ani la rand in 1991 si 1992 cand a prezentat Clovnii, Medievale si Mantaua respectiv A murit moartea, mai! pentru care directorul trupei Mihai Malaimare a primit Premiul pentru cel mai bun actor.

  In perioada care a trecut de atunci Masca s-a dezvoltat in doua directii:

  – prima este cea a teatrului de strada (unda paleta de spectacole pleaca de la Clovni, commedia dell arte, teatru medieval, marionete mari, living statues etc.) avand actori cu mijloce de expresie foarte diverse: clovnerie, jonglerie, instrumente, step, pantomima, living statues, manuire marionete mari de 2 m, dans, cantat live, acrobatie etc.

  – a doua este cea a spectacolelor de interior cu scenariu elaborat, inspirat de mari autori (N.V.Gogol, G.G. Marquez, E. Briusov, J.L.Borjes) apropiindu-se mult ca stil de genul de teatru-dans, fără cuvinte sau cu un minim de dialog, actorul fiind pilonul central al spectacolelor, depozitarul unic al misterului teatral.

  Premii:

  1992 – Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal,Mihai Malaimare, in piesa “A MURIT MOARTEA, MAI!” – Egipt

  2004 – Festivalul de teatru de la Plovdiv, Bulgaria – Premiul Special al Juriului pentru spectacolul “INTRUSA”
  2004 – Festivalul de teatru de la Piatra Neamt – Marele premiu al festivalului pentru spectacolul “INTRUSA“
  2002 – Ordinul național Serviciul Credincios in grad de Cavaler, Mihai Malaimare
  2005 – Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România pentru muzica din OGLINDA, compusa de Paul Urmuzescu

  2010 – Premiul pentru Performanta in Management , Mihai Malaimare
  2012 – Festivalul International Studentesc de Teatru, Film si Fotografie „Hyperion Stud Fest 2012”, premiul pentru cel mai bun spectacol si premiul pentru cel mai bun rol principal ( Sebastian Ghita ) pentru spectacolul Canarul Albastru

  2013 – Gala Premiilor Uniter BRITISH COUNCIL România, premiu special pentru “curaj, inițiativă și talent” lui Mihai Malaimare

  2015 – Presedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – “Arta spectacolului” Teatrului Masca, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la înființare. “In semn de inalta apreciere pentru daruirea si talentul puse in slujba artei dramatice, impunandu-se atat in tara, cat si in strainatate drept un veritabil ambasador al culturii romanesti”.

 • GALERIE FOTO

 • recenzii

  3.67
  (3 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Dragos Asaftei
  3 Iunie 2017
  5


  Oana Petre
  2 Iunie 2017
  5


  Nooreldeen Omer
  24 Iunie 2016
  1
  H low