Valea Cernei

Romanian landmark


Address

Baia de Aramă, Romania

Despre

Acest segment dintre Târgu Jiu și Valea Cernei, șerpuind printre munți impresionați și peisaje care îți taie respirația, îți oferă posiblitatea de a vedea cum trăiesc oamenii în zonele mai izolate. Este o porțiune uimitoare și aventuroasă, iar noi te sfătuim să te încarci cu energie și sa te bucuri de ea. Aici pot fi găsite exemplare de faună sălbatică de dimensiuni mari – fiind unul dintre puținele locuri din Europa unde ursul brun și râsul trăiesc relativ netulburați.

Opriri:
A. Casa Muzeu ”Constantin Brâncuși” – localul de naștere al sculptorului Brâncuși, el trăind într-o casă de lemn cu porți și prispă sculptate simplu.
B. Baia de Aramă – denumirea orașului înseamnă ”mină de cupru”, metal pe care oamenii l-au extras de aici de mai bine de 2000 de ani.
C. Pădurea de Liliac de la Ponoare – în a doua duminică din mai, sătenii din Ponoare se îmbracă în costume tradiționale brodate și serbează venirea primăverii cu muzică populară, standuri cu obiecte meșteșugărești și tradiționale.
D. Râul Cerna – apele râului cad în cascade mici chiar pe lângă drumul din vale, drum pe care-l vei urma spre sud până la Băile Herculane.

Foto: Alexandra - www.bloguldecalatorii.ro

Alte sugestii

Sibiu

Romanian landmark

Râmnicu Vâlcea

Romanian landmark

Delta Dunării

Romanian landmark

Cetatea Enisala

Romanian landmark

Mănăstirea Dealu

Romanian landmark