Valea Cernei


Address

Baia de Aramă, Romania

Despre

Acest segment dintre Târgu Jiu și Valea Cernei, șerpuind printre munți impresionați și peisaje care îți taie respirația, îți oferă posiblitatea de a vedea cum trăiesc oamenii în zonele mai izolate. Este o porțiune uimitoare și aventuroasă, iar noi te sfătuim să te încarci cu energie și sa te bucuri de ea. Aici pot fi găsite exemplare de faună sălbatică de dimensiuni mari – fiind unul dintre puținele locuri din Europa unde ursul brun și râsul trăiesc relativ netulburați.

Opriri:
A. Casa Muzeu ”Constantin Brâncuși” – localul de naștere al sculptorului Brâncuși, el trăind într-o casă de lemn cu porți și prispă sculptate simplu.
B. Baia de Aramă – denumirea orașului înseamnă ”mină de cupru”, metal pe care oamenii l-au extras de aici de mai bine de 2000 de ani.
C. Pădurea de Liliac de la Ponoare – în a doua duminică din mai, sătenii din Ponoare se îmbracă în costume tradiționale brodate și serbează venirea primăverii cu muzică populară, standuri cu obiecte meșteșugărești și tradiționale.
D. Râul Cerna – apele râului cad în cascade mici chiar pe lângă drumul din vale, drum pe care-l vei urma spre sud până la Băile Herculane.

Foto: Alexandra - www.bloguldecalatorii.ro

Alte sugestii

Sibiu

Romanian landmark

Râmnicu Vâlcea

Romanian landmark

Delta Dunării

Romanian landmark

Cetatea Enisala

Romanian landmark

Mănăstirea Dealu

Romanian landmark