Atracții turistice – Cum să profiți la maxim de vizita ta în București?

Bucureștiul devine treptat o destinație din ce în ce mai populară pentru excursii în oraș și pe bună dreptate: Locul este excelent și are foarte multe atracții turistice.Dacă nu ai avut încă pe radar acest oraș neobișnuit, a venit timpul, pentru că Bucureștiul are multe de oferit și abia așteaptă să fie descoperit de tine! Află din acest articol care sunt top atracții turistice în acest loc.

Palatul Parlamentului

Nu putem să nu începem cu Parlamentul – a doua clădire administrativă ca mărime din lume după Pentagon – peste 360.000 de metri pătrați, ceea ce arată dorința de grandiozitate a domnitorilor de atunci. Mai exact, dictatorul Nicolae Ceauşescu (1984).
Parlamentul de la București se află în fruntea clasamentului pentru cea mai scumpă clădire administrativă din lume, cu o valoare de piață de peste 3 miliarde de euro. S-a dovedit a fi scump și în ceea ce privește viețile – în timpul construcției sale, mii de oameni și-au pierdut viața din cauza nerespectării regulilor de siguranță. În total, peste 20.000 de oameni au lucrat pe site, unele surse susținând mult mai mult.

Ateneul Român

Una dintre cele mai frumoase clădiri pe care le puteți vedea în București este Ateneul Român în stil neoclasic, contrastând cu majoritatea clădirilor din jur. Grădina din fața lui completează tabloul. Deschisă în 1888, clădirea găzduiește și o sală de concert circulară cu peste 650 de locuri, unde te poți bucura de concertele Filarmonicii George Enescu la prețuri rezonabile.
Interesant este că o parte din fondurile pentru construcția clădirii au fost strânse din donații sub deviza „Donează un leu Ateneului Român”. Potrivit vizitatorilor din întreaga lume, cea mai frumoasă clădire din București nu numai că impresionează prin amestecul său de stiluri arhitecturale, inclusiv gotic și neoclasicism, dar este și cunoscută pentru marile sale seri de concert datorită acusticii sale magnifice.

Biserica Stavreopoleos

Dacă există o biserică care merită vizitată în București, aceasta este Biserica Stavreopoleos din 1724. Fațada, arcadele și amestecul de elemente din diferite epoci și culturi sunt impresionante. Ei numesc acest stil brâncovenesc. A fost comparată cu o cutie de bijuterii datorită decorațiunilor sale generoase.

Acum este unul dintre cele mai frumoase monumente ale arhitecturii antice romanesti. Mănăstirea este așadar una dintre primele 10 obiective turistice din București. Este situat în orașul vechi pe Strada Stavropoleos, în apropiere de cunoscutul restaurant Caru’ cu bere.

Vila Ceaușescu (Palatul Primăverii)

Palatul Primăverii a fost una dintre reședința dictatorului comunist Ceaușescu și a soției sale Elena. De la revoluția împotriva regimului comunist din România, vila s-a păstrat aproape în forma inițială.

Facilitățile palatului includ dulapuri cu sute de pantofi, dormitoare, piscina, grădina de iarnă cu palmieri, facilități de wellness, decorațiuni aurite și tot ce s-ar bucura un dictator într-o casă alăturată cu peste 100 de camere.

Concluzie

Sper că ți s-a părut interesantă și utilă plimbarea prin atracțiile de top din București. Bucureștiul, capitala României, are câteva atracții, restaurante și cafenele grozave și o istorie interesantă de oferit. Cu siguranțp, vei petrece aici clipe minunate!

Ați putea dori, de asemenea

Ați putea dori, de asemenea