De ce este Bucureștiul atât de vizitat de către străini?

Bucureștiul, capitala României, atrage anual mii și mii de turiști. Este un oras impresionant care îmbină mai multe stiluri și care nu te lasă să te plictisești niciodată.Capitala României continuă să se redefinească, îmbinând istoria sa bogată cu o identitate modernă. Află din acest articol, de ce este Bucureștiul atât de vizitat de către străini.

Spectacolul Fântânilor din Piața Unirii

O atracție relativ nouă în București este spectacolul fântânilor de la Piața Unirii. Această piață este acum un nod principal de transport în București. Aici sunt stații de metrou, autobuz și tramvai și mult trafic auto. Fântânile din mijlocul pieței au fost construite în anii 1980. Au fost complet restaurate în vara lui 2018 și de atunci au servit drept loc pentru un spectacol de muzică și lumini foarte popular.

Spectacolul are loc în fiecare vineri, sâmbătă și duminică în jurul orei 20:00. Desigur, acest spectacol se întâmplă doar pe timpul verii.

Muzee din București

Bucureștiul oferă cu siguranță o gamă diversă de muzee. De fapt, sunt un vizitator frecvent la muzee când călătoresc. Dar trebuie să recunosc că de fapt nu am reușit să vizitez un muzeu din București în acest weekend lung. Iată o mică selecție de muzee din București (în ordine aleatorie):
Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa – cu accent pe fauna sălbatică și natura României, cu siguranță captivant pentru copii
Muzeul Național de Artă al României – Colecție de artă medievală, modernă românească și internațională
Muzeul Național de Artă al României – artă din întreaga lume din secolele al XIX-lea și al XX-lea
Muzeul Țăranului Român – muzeu de folclor despre portul tradițional și alte meșteșuguri din viața rurală
Muzeul Național de Artă Contemporană – situat în noua aripă de sticlă a Palatului Parlamentului
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – un muzeu în aer liber despre viața rurală din România, cel mai vizitat muzeu din România, situat ideal pentru avizita Parcul Herăstrău și apoi Arcul de Triumf
Muzeul Național George Enescu – despre viața și opera muzicianului Enescu găzduit într-una dintre cele mai frumoase clădiri din București, Palatul Cantacuzino

Imensul Palat al Parlamentului

Acest colos arhitectural deține mai multe recorduri, inclusiv cea mai grea clădire din lume, cea mai mare din Europa (are aproape 371 de mii de metri pătrați și o mie de camere) și a doua cea mai mare clădire administrativă din lume (după Pentagon).

Concerte la Ateneul Roman

O noapte la Ateneul Roman înseamnă să te bucuri de Filarmonica Română George Enescu și de una dintre cele mai maiestuoase clădiri din secolul al XIX-lea din București.

Semănând cu un templu grecesc antic cu o cupolă înaltă de 41 de metri, interioarele sale sunt o rețea complicată de foi de aur, balcoane de marmură și scări largi în spirală. În sala de concert se află o frescă gigantică lungă de 70 de metri și lungă de 3 metri care descrie istoria României.

Un muzeu unic în aer liber

Casele tipice romanesti sunt protagoniștii Muzeului Național al Satului, un muzeu unic în aer liber care se întinde în mijlocul înfrunzitului Parc Herăstrău.

Vizitatorii pot vizita aproape 300 de clădiri tradiționale, inclusiv case țărănești cu acoperișuri înclinate și acoperișuri de paie, cabane din lemn, biserici și mori, toate acestea nu au fost create pentru Muzeu, dar sunt reale și transportate din diferite orașe din întreaga lume.România.

Concluzie

Bucureștiul este un oraș pe care îl vei iubi și nu te va lăsa indiferent, are un număr mare de atracții pentru cei care vizitează orașul. Nu e de mirare că există un număr atât de ridicat de turiși străini care aleg să viziteze acest oraș excelent.

Ați putea dori, de asemenea

Ați putea dori, de asemenea