Astăzi, ne concentrăm pe capitala României și vom împărtăși cu voi câteva obiective interesante pe care nu trebuie să le ratați în București.În București, numit și Micul Paris al Europei de Est există multe locuri remarcabile și fermecătoare, dar câteva dintre ele merită, fără îndoială, o atenție deosebită.
Parlamentul României
Parlamentul României este un simbol al orașului și una dintre cele mai cunoscute și vizitate clădiri din țară. Clădirea este al doilea parlament ca mărime din lume după Pentagonul de la Washington. Parlamentul a fost construit exclusiv și numai cu marmură și materiale din România, iar sălile și încăperile mari au stiluri arhitecturale diferite, culori și ornamente din diferite epoci.
Parlamentul a fost construit de Nicolae Ceauşescu (deşi finalizat după executarea sa) pe modelul clădirilor din Phenian, Sev. Coreea – un alt exemplu de grandiozitate totalitară. Istoria construirii Parlamentului este foarte lungă și plină de întorsături. În timpul regimului comunist, Nicolae Ceauşescu era secretar general, iar puterile sale au atins cote necunoscute pentru vremurile de astăzi.
Centrul Vechi – Strada Lipscani
Orașul Vechi al Bucureștiului este o zonă extrem de frumoasă, alternând între clădiri încântătoare în stil vest-european și restaurante moderne cu mâncăruri locale și internaționale.
De ambele ori când am vizitat Cartierul Lipscani, era de sărbători, dar era o zi normală a săptămânii în România și m-a frapat că străzile aristocratice sunt pline în orice moment al zilei.
Aici se află Palatul Depozitelor și Transporturilor, Biserica Rusă Sf. Nicola, arcada Pasajul Macca-Vilacrosse cu tavan de sticlă galbenă, străzi artizanale.
Librăria Cărtureşti Carusel
În centrul istoric se află şi librăria Cărtureşti Carusel – o librărie fermecătoare cu o scară în spirală şi un hol central larg deschis.Este situat in Centrul Vechi al Bucurestiului. Clădirea, construită în 1860, a devenit de atunci un reper arhitectural.
Această librărie de lucru pe mai multe niveluri vă oferă, pe lângă arhitectura rafinată și capricioasă în interior și în exterior, o expoziție de artă contemporană și multe cărți, albume, picturi. Clădirea a fost inițial o bancă, pe strada comercială Lipscani, până când a fost naționalizată de Nicolae Ceaușescu în 1948.
Ateneul Român
Ateneul Român este o uriașă sală de concerte care este principalul simbol cultural al Bucureștiului. Acolo se află Filarmonica George Enescu. Ateneul a fost construit cu fonduri colectate dintr-un tiraj special de 500.000 de bilete de 1 leu ale loteriei de stat.
Ateneul Român se remarcă prin clădirea sa bogat ornamentată, cu cupolă, ovală și este principala sală de concerte a Bucureștiului. A fost construită cu mai bine de 120 de ani în urmă și rămâne până astăzi un reper spiritual și arhitectural al întregii națiuni.
Arcul de Triumf
Arcul de Triumf este situat la începutul Parcului Cișmigiu și este unul dintre motivele pentru care orașul a fost comparat cu Parisul. A fost construită în memoria celor care au murit în Primul Război Mondial și sub el se țin parade cu ocazia sărbătorii naționale a României de la 1 decembrie.
Spre deosebire de cel parizian, este de dimensiuni mai mici, dar cu toate acestea este un monument impresionant creat din piatră, prin care au trecut marșuri victorioase după întoarcerea din război.
Construit după proiectul celebrului arhitect Petre Antonescu, Arcul de Triumf din București atinge o înălțime de 27 de metri. Fundațiile sale sunt dreptunghiulare cu dimensiunile de 25 x 11,50 metri.
Concluzie
Așa cum poți vedea, merită să vizitezi Bucuretiul pentru că vei avea parte de câteva locuri de excepție. Orașul oferă multe oportunități de petrecere a timpului liber și, cu siguranță, nu te vei pliciti aici. Pornind de la localuri și obiective extrem de importante, Bucureștiul oferă ceva pentru toată lumea.