Multe capitale europene sunt pline de fapte importante și acest oraș incredibil nu face cu siguranță excepție. Prin urmare, vă prezint o serie de fapte și curiozități despre București care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine această frumoasă și adesea puțin cunoscută capitală a României. Hai să descoperim top 5 curiozități despre București!
Palatul Parlamentului – clădire impresionantă
Palatul Parlamentului din București este cea mai mare clădire din toată Europa și a doua cea mai mare clădire administrativă de pe Pământ (după Pentagon din SUA). Are 1.100 de camere, a căror suprafață totală ajunge la 350 mii m².
Palatul Parlamentului este cel mai faimos punct de reper al Bucureștiului. Acum găzduiește legislativul român, administrația orașului și alte instituții de stat și municipale. După părerea mea, cu siguranță merită să petreci timp. A veni în capitala României și a nu vizita acest palat este ca și cum ai vizita Parisul și nu ai vedea Turnul Eiffel.
Arcul de triumf al Bucureștiului
Bucureștiul are propriul Arc de Triumf sau Arcul de Triumf în română. Este foarte asemănător cu faimosul său omonim din Paris, deși cu dimensiuni mai mici. Dacă aveți opțiunea de a urca pe terasa acestuia, veți fi la 27 de metri deasupra solului. Alături de alte monumente din București , ele fac parte din simbolurile care comemorează participarea României la Primul Război Mondial și diferitele victorii obținute în acest episod al istoriei.
Prima și cea mai importantă stradă
Strada Victoria sau Calea Victoriei a fost una dintre primele străzi iluminate cu lămpi cu ulei și nu a fost lipsită de curiozități, întrucât era un loc emblematic în București la acea vreme. Astăzi formează o stradă principală extinsă, unde puteți găsi multe lucruri de văzut în centrul istoric.
Cea mai frumoasă librărie din lume
Una dintre cele mai pozitive curiozități ale Bucureștiului este să ai una dintre cele mai frumoase librării de pe planetă. Numit Cărturești Carusel, ocupă o clădire spectaculoasă din secolul al XIX-lea restaurată și redeschisă în 2015. Are peste 10 mii de ediții și o cantină la etajul superior unde poți petrece un timp plăcut împărțit între băuturi și cărți „devorând” din toate colțurile. lume.
Micul Paris
Capitala României, București, este frecvent denumită „Micul Paris” datorită impresionantei sale arhitecturi. Orașul găzduiește o diversitate amplă de stiluri arhitecturale, de la clădiri neoclasice din secolul al XIX-lea până la structuri moderniste din secolul al XX-lea.
Palatul Parlamentului, cel mai emblematic simbol al orașului, ilustrează măreția acestuia prin fațada sa ornamentată și designul interior complex. Frumusețea și farmecul Bucureștiului au câștigat orașului apelativul „Micul Paris”, făcându-l o destinație imperativă pentru cei care doresc să descopere splendoarea Europei de Est.
Memorialul Renașterii din București
Memorialul Renașterii de la București este un monument care comemorează luptele și victimele Revoluției Române din 1989. Este o structură unică, numită adesea „măsline pe băț” datorită designului său, care constă dintr-un bronz mare măsliniu așezat pe un înalt. și coloană zveltă de beton. Monumentul amintește de curajul și rezistența poporului român în timpul revoluției și este un simbol al speranței pentru un viitor mai bun.
Concluzie
România este o țară cu o istorie impresionantă, situri unice și peisaje incredibile. Dar, pe lângă monumentele sale istorice și locurile emblematice, există multe curiozități și secrete pe care acest oraș le ascunde.