Ce nu ar trebui să ratezi atunci când vii în București?

Te-ai gândit să vizitezi Bucureștiul? O idee foarte bună! Aici, vei avea foarte multe locuri interesante de vizitat. În acest articol, îți voi împărtăși câteva idei pentru o plimbare de weekend în București.

Fântânile Bucureștiului

Departe de a fi doar o fântână, fântâna este de fapt cel mai lung sistem coregrafiat de fântâni, conform Academiei Recordurilor Mondiale . Este vorba de 44 de fântâni dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri.
Fântâna centrală din Piața Unirya are 4 ecrane de apă concepute pentru a crea o platformă multimedia pentru videoclipuri, proiecții cu laser.

Parcul Regele Mihai I

Este al doilea parc ca mărime după Vakareshti. Are un lac frumos format de râul Colentina, precum și o grădină japoneză cu cireși.

În parc se află reședința regală Palatul Elisabetta; Muzeul Național al Satului; teatru în aer liber, cluburi de iaht și golf. Aici se află și cea mai mare berărie din Europa de Sud-Est (fostul Pavilion H, cu o capacitate totală de 3.000 de locuri)

Muzeul Național al Satului

Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti ( Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” ) este situat în imediata apropiere a Arcului de Triumf și se află într-una dintre grădinile pitorești ale Bucureștiului.

Contine 272 de case rurale romanesti din mai multe epoci istorice. La fel și ferme, mori de vânt și case tipice din satul de pescari.
Acordați aproximativ 40-50 de minute pentru a-l vizita. Nu poți intra în casă în sine, dar poți intra în fiecare curte pentru a te cufunda în atmosfera străvechilor sate românești.

Sala de concerte – Ateneul Român

Ateneul Român este o sală de concerte funcțională pe care o poți vizita cumpărând un bilet la un concert clasic sau dacă găsești un moment în care concertiștii nu repetă. Vizitatorii pleacă în jurul orei 15, după ce Filarmonica George Enescu a terminat repetițiile.
Clădirea face impresie de departe cu coloanele sale dorice și cupola de aproximativ 40 de metri. În fața intrării centrale se află o statuie de bronz a Arhanghelului Mihail.

Unele dintre locurile recomandate, cum ar fi celebrele grădini, s-au dovedit a fi mai puțin pitorești și interesante în luna septembrie. Chiar și în locuri destul de murdare, cu mulți oameni fără adăpost care locuiesc pe bănci.

Strada cu umbrele colorate (Pasajul Victoriei)

Pasajul Victoriei este situat destul de aproape de Ateneu, asa ca îți recomand sa le vizitezi împreună. Strada este acoperită cu umbrele colorate – un mod foarte popular de a atrage turiști.

Grădina Japoneză a Parcului Herăstrău

La doar câțiva pași de Arcul de Triumf este unul dintre cele mai vizitate locuri din oraș. Grădina japoneză este extrem de frumoasă și plăcută pentru plimbări, iar pentru iubitorii de fotografii perfecte – o descoperire totală Instagrammabilă.

Hanu’ lui Manuc

Iar dacă ți s-a făcut foame în timpul plimbării tale,a tunci, nu rata Hanu’ lui Manuc. Cu bucatarie tipic romaneasca in stil han si un meniu bogat, pe care il puteti vedea atat in romana, cat si in engleza si in varianta digitala.
Intrarea în restaurant este greu de văzut și cu greu ai observa-o din stradă dacă s-ar întâmpla să treci pe acolo. Oferă bucătărie tradițională românească. Este situat într-o casă autentică care a fost un han de lucru. Cu toate acestea, nu ar trebui ratată.

Concluzie

Acum că ai văzut ce nu ar trebui să ratezi în București, tu ce vrei să vizitezi pentru prima dată? Toate opțiunile descrise în acest articol sunt perfecte pentru un weekend excelent petrecut în București! Așa că nu mai sta pe gânduri și hai să vizitezi cele mai interesante locuri!

Ați putea dori, de asemenea

Ați putea dori, de asemenea